Verwarming 2

  • Zon, elektriciteit én gas

    Zon, elektriciteit én gas

    In het Overijsselse Den Ham zijn zeven woningen in bewoonde staat duurzaam gerenoveerd door Built4U. “De CO2-emissie van deze woningen op zon, elektriciteit én gas is 23% lager dan van een all-electric woning met een elektrische luchtwarmtepomp”, claimt Chiel Boonstra van Built4U. “Het specifiek ondersteunen van één oplossingsrichting leidt niet tot de gewenste en versnelde CO2 verlaging”, vindt hij. “Het breder stimuleren van maatregelen die meetbaar bijdragen aan de doelstellingen is essentieel. Want elke maatregel …Lees verder »
  • Zijn storingen in cv- en gkw-installaties straks verleden tijd?

    Zijn storingen in cv- en gkw-installaties straks verleden tijd?

    In vrijwel alle utiliteitsgebouwen treffen we tegenwoordig zowel verwarmings- als koelinstallaties aan. Het gaat al snel over meer dan één miljoen installaties in Nederland. Het zou mooi zijn als die installaties allemaal optimaal functioneren tegen lage kosten. Maar wat wil het geval? Boosdoeners als corrosie en vervuiling veroorzaken storingen, zijn van negatieve invloed op het rendement en veroorzaken faalkosten. (Pagina 1 van 2)Lees verder »
  • Vloer’verwarming’

    Vloer’verwarming’

    Sanibell heeft onlangs haar pand in Oud Beijerland uitgebreid met zowel kantoor- als magazijnruimte van in totaal 2600 m2. De fabrikant van badkamermeubelen en porselein sanitair wilde duurzame verwarming en koeling laten toepassen. De keuze viel op een vloerverwarmingssysteem gecombineerd met een warmtepomp, waarmee het gehele pand, inclusief de oprit, zowel wordt gekoeld als verwarmd.Lees verder »
  • Bijna energieneutraal vraagt om kennis van zaken

    Bijna energieneutraal vraagt om kennis van zaken

    Met de PassiefBouwen methodiek zijn eenvoudig Bijna Energie Neutrale Gebouwen te realiseren. Daarvoor is wel een integrale aanpak nodig, ook dient de installateur goed op de hoogte te zijn van de uitgangspunten en mogelijkheden om op een verantwoorde wijze een comfortabel en duurzaam binnenklimaat te realiseren. Willem Hooijkaas van opleider Academy.nl legt uit waarom. (Pagina 1 van 3)Lees verder »
  • Radiatorfabrikant halve eeuw actief

    Radiatorfabrikant halve eeuw actief

    Paneelradiatoren, plintradiatoren, designradiatoren, kolomradiatoren, badkamerradiatoren, elektrische radiatoren, ventiloconvectoren en vloerverwarmingssystemen. Zo ziet het portfolio van fabrikant Radson er tegenwoordig uit. Vijftig jaar nadat de eerste radiatoren van de band rolden, is de van origine Belgische fabrikant uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming, exporterend naar meer dan 50 landen. (Pagina 1 van 2)Lees verder »
  • Van glas tot gietijzer

    Van glas tot gietijzer

    Gietijzer, aluminium, glas…wat uiterlijk betreft lijken de mogelijkheden van radiatoren welhaast onbeperkt. Decennialang verschilden de verwarmingsradiatoren in woningen nauwelijks van elkaar. Nu is er juist sprake van een grote verscheidenheid in aanbod. Design is nu net zo belangrijk geworden als de techniek die erachter schuilt.Lees verder »
  • Luchtgordijnen doen ertoe, qua energiegebruik en vormgeving

    Luchtgordijnen doen ertoe, qua energiegebruik en vormgeving

    De overheid wil niets liever dan dat consumenten en bedrijfsleven energie besparen, al was het alleen maar om aan de Europese verplichtingen te voldoen. Op alle niveaus worden hiertoe initiatieven ontplooid. Ook op het gebied van luchtgordijnen valt het een en ander te verbeteren. Zo plaatste de gemeente Amsterdam onlangs op haar website de volgende oproep aan ondernemers in de hoofdstad: ‘Wilt u energie besparen? Installeer dan een automatische entreedeur in combinatie met een luchtgordijn’. Een pilotproject bij een Amsterdamse drogisterij wordt aangehaald waarbij sprake zou zijn van tientallen procenten energiebesparing zonder dat er een negatieve invloed is op het klantenbezoek. Luchtgordijnen doen er dus toe. Maar welke innovaties zijn er op dit gebied? (Pagina 1 van 3)Lees verder »
  • Een toekomst zonder gasaansluiting

    Een toekomst zonder gasaansluiting

    De overheid wil het aantal woningen dat aardgas gebruikt in 2050 naar nul hebben teruggebracht. Een hele opgave, aangezien maar liefst 95 procent van de woningen in ons land voor verwarming en warm water afhankelijk zijn van aardgas. Maar het begin is er. Er worden inmiddels al steeds meer nieuwbouwwoningen opgeleverd zonder gasaansluiting. Alternatieven die worden ingezet zijn bijvoorbeeld warmtenetten, elektrische warmtepompen en warmte/koudeopslag. Tegelijkertijd is er sprake van een toename in het gebruik van zonnecollectoren in de woningbouw. De redactie maakte een kort rondje langs de velden bij aanbieders van alternatieve verwarmingsproducten, zonder overigens de pretentie te hebben een compleet beeld te geven. (Pagina 1 van 3)Lees verder »

Geef een reactie