Vloer’verwarming’

dsc03958Sanibell heeft onlangs haar pand in Oud Beijerland uitgebreid met zowel kantoor- als magazijnruimte van in totaal 2600 m2. De fabrikant van badkamermeubelen en porselein sanitair wilde duurzame verwarming en koeling laten toepassen. De keuze viel op een vloerverwarmingssysteem gecombineerd met een warmtepomp, waarmee het gehele pand, inclusief de oprit, zowel wordt gekoeld als verwarmd.

De aanvraag van dit project kwam rechtstreeks van de eindgebruiker binnen bij Robot Vloerverwarming (zie kader). Project sales manager Ronald Vervat hierover: “Voor verder advies over de warmtepomp heeft de opdrachtgever ook Van den Broek installatiewerken uit Etten-Leur bij dit project betrokken. Dit bedrijf is gespecialiseerd in duurzame energie en heeft zowel voor het plaatsen van warmtepompen als voor het boren van de bronnen de benodigde certificaten behaald.”

dsc03958Pomploze composiet verdeler

Bij de productselectie werden alle partijen betrokken. “Wij hebben een divers assortiment vloerverwarmingsverdelers in huis, met voor elke situatie een passende oplossing”, vervolgt Vervat. “De warmtebron – veelal een cv-ketel, warmtepomp of stadsverwarming – bepaalt meestal welke verdeelunit geschikt is. In het project van Sanibell bleek een pomploze composiet verdeler de juiste oplossing. Deze hebben we sinds begin 2016 in ons programma. Deze zogenaamde LT-C-verdeler is net als de Robot stalen LT-verdeler geschikt voor systemen met een centrale pomp en een lage primaire aanvoertemperatuur tot maximaal 45°C. Een voorbeeld hiervan is een systeem met een warmtepomp. De LT-C verdeler is bovendien geschikt om zowel mee te verwarmen als te koelen.”

dsc03984Transmissieberekening en legplan

Voorafgaand aan het ontwerp is een transmissieberekening gemaakt om de gewenste warmteafgifte te bepalen. Vervolgens is een legplan gemaakt, waarop de leidinglengtes duidelijk zijn aangegeven. “Na goedkeuring van zowel het type verdeler, de transmissieberekening als het legplan konden we de definitieve offerte verzorgen”, vertelt Vervat. “Volledig afgestemd op de transmissie werden het aantal groepen per verdeler geoffreerd tezamen met de buis en de draadstaalmatten. Zo bleek er in het magazijn 20 mm RobotFloor PERT nodig te zijn en kon er in de kantoren met 16 mm RobotFloor PERT buis gewerkt worden.”
Na acceptatie van de offerte zijn de materialen door groothandel Cevetech aan Van den Broek installatiewerken geleverd. Inmiddels is het pand installatietechnisch en gebruiksklaar opgeleverd

Geef een reactie