Verduurzamen

Wat doet Technische Unie zelf?

Technische Unie levert niet alleen duurzame producten, diensten en advies. Ook binnen de eigen organisatie speelt duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een grote rol. “Niet omdat het moet, maar omdat het in ons DNA zit”, vertelt Ariane van Dijk, MVO Coördinator van de technische groothandel. “We zijn continu bezig met het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering. We kijken naar onze kantoren, servicecentra, distributiecentra en onze vervoersmiddelen. We letten op onze afvalproductie en werken samen met onze ketenpartners aan het terugdringen van de afvalstroom. Het is ons gelukt om onze CO2-uitstoot binnen vijf jaar met 20% te reduceren. Hiervoor kregen we een Lean&Green-Award. We hebben een deel van de dakbedekking van ons distributiecentrum in Alphen vervangen voor een innovatieve dakbedekking met een toplaag van natuursteenkorrels die de lucht zuiveren van giftige NOx-deeltjes. We voeren het FIRA-certificaat. We vragen aandacht voor het afvalprobleem door het sponsoren van de schoonste expeditie ooit: Clean2Antarctica. We bieden werkplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.”

Informatie, advies en ondersteuning

En daar wil Technische Unie de installateur van nu bij ondersteunen. De groothandel neemt de verantwoordelijkheid om samen met haar leveranciers de klanten te helpen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Samen met haar leveranciers geeft ze klanten inzicht in het brede assortiment aan duurzame producten, oplossingen en diensten.
Technische Unie informeert over en ondersteunt bij het verduurzamen van woningen, gebouwen, kantoren en industrieën. Door te adviseren over de mogelijkheden van technische installaties, groene stroom en intelligente systemen en het leveren van de bijbehorende producten en logistieke diensten. Maar ook door de kennis over nieuwe toepassingen toegankelijk en begrijpelijk te maken.
Verbinden is de sleutel. Installaties worden complexer; bezit verschuift naar gebruik; Internet of Things biedt kansen, maar vraagt ook om het aanleren van nieuwe technieken. Technische Unie wil een partner zijn die over de traditionele scheidslijnen heen kijkt. Een partner die kan verbinden: de installateur aan de leverancier, E aan W, product aan informatie en informatie aan kennis, vraag aan aanbod, slim aan duurzaam, heden aan toekomst 

Bronnen
1. Nationaal Solar Trendrapport 2016
2. Dutch Heatpump Association
3. Het Energieakkoord