Richtlijn groot­- keukenventilatie

Tabel 1: Geschiktheid type kappen voor verschillende toepassingen

Type keuken Gastronomische eetgelegenheid Kantine Ziekenhuis Centrale keuken Ziekenhuis Distributie keuken Industriële voedselbereiding
Standaardkap Goed Goed Matig Goed Matig
Inductiekap Zeer goed Zeer goed Goed Goed Matig
Vangluchtkap Zeer goed Zeer goed Goed Zeer goed Matig
Open plafondafvoer Goed Goed Zeer goed  Goed Zeer goed
Gesloten plafondafvoer Goed Goed Zeer Goed Zeer goed Zeer goed
Plenumplafond Goed Goed Zeer goed Zeer goed Zeer goed

 

 

 

 

 

 

 

Tabel 2. Eigenschappen van de diverse type kappen

Investeringskosten  Onderhoud Energiegebruik Flexibiliteit opstelling
Traditionele kap  Laag Laag Gemiddeld Laag
Inductiekap Gemiddeld Laag Gemiddeld Laag
Vangluchtkap Gemiddeld Laag  Laag Laag
Open plafondafvoer Hoog Hoog* Hoog Hoog
Gesloten plafondafvoer Hoog Gemiddeld* Hoog Gemiddeld
* Indien een automatisch wassysteem wordt toegepast dan is het onderhoud voor plafondafvoer beperkt 

 

 

Geef een reactie