Vooraf aan de beurs

Deze uitgave staat grotendeels in het teken van de Installatie Vakbeurs Hardenberg. De populaire, informele vakbeurs vindt in september voor de achttiende keer plaats. In samenwerking met de beursorganisatie heeft IZ dit keer een Innovatieroute uitgestippeld. De innovaties op deze route komt u elders in deze uitgave al tegen. Zo ook de beursplattegrond waarop de betreffende standhouders snel zijn terug te vinden. Wat heeft de beurs nog meer te bieden?

Praktisch alle segmenten binnen de installatiebranche zijn vertegenwoordigd op 12, 13 en 14 september a.s. in de Evenementenhal Hardenberg. Fabrikanten, importeurs en groothandelaren op het gebied van sanitair, verwarmingssystemen, klimaattechnieken, bevestigingsmaterialen en meet- en regelapparatuur zullen acte de présence geven in vijf beurshallen. Ook dit jaar zullen dat er zo’n 300 zijn. De organisatie verwacht dat de beurs net als vorige keer ruim 12.000 bezoekers zal trekken.

Themapleinen

Het vertrouwde informele concept van de beurs zal ook dit jaar weer worden voortgezet. Compacte stands die vooral uitnodigen om gesprekken tussen vakgenoten aan te gaan. Daarnaast kan de bezoeker op een interactieve manier kennismaken met nieuwe producten op verschillende themapleinen. Er zijn een Sanitairplein, Meet&Regeltechniekplein en het Klein Transport Plein. Verder is er het LoopbaanCentrum, dat de focus legt op het vinden van de juiste baan of de juiste medewerkers, maar ook op ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen.

College Tour

Op dinsdag 12 september tussen 13.00 en 17.00 uur vindt de College Tour plaats. OTIB presenteert een route langs de deelnemende exposanten voor 3e jaars MBO Installatietechniek studenten uit de regio Noordoost Nederland, daarbij inspelend op het grote tekort aan technisch personeel in de branche. Exposanten worden in de gelegenheid gesteld hun bedrijf te presenteren en
hun steentje bij te dragen aan het enthousiasmeren van de jeugd voor het installatievak 

Openingstijden

Installatie Vakbeurs Hardenberg is geopend van 12 tot en met 14 september van 13 tot 21 uur. U kunt zich via de website van de beurs registreren als bezoeker. De beurshal bevindt zich op de Energieweg 2 te Hardenberg.