Automatisering in de horeca

Constante bewaking

In de brasserie wordt daarnaast niet alleen de temperatuur in de koel- en vriesruimten gemonitord; ook de temperatuur in de meterkast wordt constant bewaakt. Zodra deze boven de 50°C komt, gaat er een alarm af. In Grand Bistro Het Postkantoor zijn naast de koelcellen en de koelkasten, ook de gekoelde werkbanken met een temperatuurregelaar gekoppeld aan het systeem. Afwijkingen, uitval of aardlekken bij de gekoelde werkbanken komen daardoor snel aan het licht. Ook dan gaat er direct een alarmmelding naar de smart phone van de eigenaar.

Drie-in-een

Cafés en restaurants veranderen vrij vaak van uitstraling en/of concept. Loopt het een tijdje niet, dan gaat de hele inrichting op de schop, worden ruimtes verbouwd of verandert men de functie van het pand. Door de flexibele infrastructuur en het open protocol van het automatiseringssysteem, is de ondernemer vrij om op welk tijdstip dan ook veranderingen of aanvullingen toe te passen. Altijd zijn er producten verkrijgbaar van een van de ruim 400 fabrikanten die met KNX kunnen communiceren. Zo kan een zaak na een verbouwing weer snel draaien.

In één oogopslag

Voor eigenaar Agricola van Het Postkantoor, die nu drie van zijn panden heeft uitgerust met een gebouwautomatisering op KNX, is er een bijkomend voordeel. Hij kan het beheer van alle drie gebouwen nu via één visualisatiepakket uitvoeren. In één oogopslag ziet hij of alles naar behoren functioneert en kan hij waar nodig ingrijpen 

Geef een reactie