Instapversie automatisering

Medio februari is een nieuwe versie van de KNX programmeer­methode ETS Inside wereldwijd geïntroduceerd. De methode is specifiek ontworpen om KNX-projecten eenvoudig en laagdrempelig te maken; uit te voeren zonder uitgebreide opleiding. Installateurs met weinig tot geen ervaring in gebouwenautomatisering kunnen hiermee kleine en middelgrote projecten snel en gemakkelijk realiseren.

Het voordeel van slimme automatisering in woningen of kleine kantoorpanden dringt tot steeds meer eindgebruikers door. Woning- en gebouwautomatisering staat aan de vooravond van een doorbraak, zo lijkt het. De lancering van de nieuwe laagdrempelige programmeermethode kan hieraan een bijdrage leveren.

iOS, Android of Windows

De kern van ETS Inside is dat de software een onlosmakelijk onderdeel wordt van de installatie, doordat het geïnstalleerd is op een harde schijf ín de installatie. Ook is het nu mogelijk om alle KNX-projecten te bewerken op alle gangbare besturingssystemen. De hardware – een mini-pc in de meterkast – waarop het besturingsprogramma is geïnstalleerd, bevat ook het project en is tegelijk webserver voor een onafhankelijke gebruikersinterface. Met dit nieuwe concept kan de installateur, anders dan de bestaande ETS Professional op Windows, projecten bewerken op tablets en smartphones met verschillende besturingssystemen zoals iOS, Android of Windows. Daarnaast blijft de software permanent in de woning of het gebouw, opdat hij zo up-to-date blijft.
Gebruiksvriendelijke interface

Ook zonder ervaring aan de slag

Met de in dit artikel beschreven nieuwe programmeermethode is het zowel voor installateurs als eindgebruikers eenvoudiger en betaalbaarder om woning- of gebouwautomatisering op basis van KNX te realiseren. De relatief eenvoudige installatieprocedure zorgt ervoor dat ook installateurs zonder ervaring met gebouwautomatisering met dit systeem kunnen gaan werken. De kortere installatietijd en de lagere licentieprijs maakt het daarnaast een kostenefficiënt systeem.
Meer informatie is te vinden op de website http://etsinside.knx.org

Door de gebruiksvriendelijke interface van de programmeermethode is deze niet alleen eenvoudig te installeren, maar zijn de instellingen ook gemakkelijk aan te passen. De nieuwe gebruikersinterface is minimalistisch en aangepast aan de displays van iPads, iPhones, Android-tablets, Windows-tablets en vergelijkbare apparaten. De interface heeft een slim design en is zodanig ontwikkeld dat de programmeur de software op tablets en smartphones goed kan bedienen. De platte knoppen met eenvoudig te begrijpen symbolen maken een intuïtief gebruik mogelijk.
Kortere installatietijd
De nieuwe methode kent meerdere voordelen ten opzichte van zijn professionele evenknie. Zo is de installatietijd beduidend korter, wat voordelig is voor zowel de installateur als de eindgebruiker. De klant hoeft minder lang te wachten tot de programmering en integratie achter de rug is en kan sneller gebruik maken van de voordelen van zijn ‘slimme woning of gebouw’. De installateur is op zijn beurt minder tijd kwijt aan het installeren van KNX-projecten, zodat hij tijd overhoudt om andere klussen te doen.

Geef een reactie