Slim installeren

De tijd van de installateur is kostbaar. Hoe vaak hoor je niet dat hij met zijn ingeplande uren niet uitkomt. Want met tegenvallers wordt op voorhand vaak geen rekening gehouden. En die kunnen er best nog wel eens zijn. Gelukkig komen er steeds slimmere materialen en gereedschappen op de markt, bedoeld om u snel en eenvoudig uw werk te laten uitvoeren. Zomaar enkele noviteiten.

Beugels met vergrendeling

Walraven introduceert een nieuwe generatie beugels, de BIS Bifix® G2, verkrijgbaar met en zonder inlage. De beugels maken onderdeel uit van het BIS UltraProtect® 1000 systeem, wat ze geschikt maakt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De nieuwe beugel beschikt over een haemmer met ingesloten moer, een anti-verliesschroef en een afstandsring. De vergrendelde sluiting zorgt voor meer veiligheid. Er is een variant beschikbaar voor kunststof buizen: de BIS Bifix® 5000 G2. Deze heeft een inlage van EPDM-rubber (uitgevoerd in het groen). En ook deze uitvoering heeft verwijderbare afstandsringen waardoor zowel een glijdende als klemmende bevestiging mogelijk is.

Gereedschap koppelen aan smartphone en tablet

Bosch komt met een connectivity-systeem. Kort gezegd houdt dit in dat elektrisch gereedschap en meettoestellen gekoppeld kunnen worden aan een smartphone of tablet. Aan dit programma zijn onlangs verschillende accuschroefboormachines, een bouwlamp en een haakse slijper toegevoegd. De Bosch combi-lijnlasers, laserafstandsmeters en thermodetector waren al verkrijgbaar. De komende jaren zal het assortiment voortdurend worden uitgebreid.
Met het connectivity-systeem kan gereedschap gepersonaliseerd worden. Dit is vooral bij zwaar gebruik erg handig en veilig, aldus de gereedschappenfabrikant. Bovendien kunnen persoonlijke instellingen worden opgeslagen voor later gebruik. Verder krijgt de eigenaar informatie over de status van zijn gereedschap en tips voor het voorkomen en verhelpen van storingen, zoals oververhitting. Op een smartphone of tablet kan worden bekeken wanneer en hoelang gereedschap is gebruikt. Bij de bouwlamp en combilaser fungeert de smartphone ook als afstandsbediening, zodat heen en weer lopen niet meer nodig is. Alle tools van dit systeem kunnen vanuit de Bosch Toolbox app worden ingesteld en aangestuurd. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.
Met behulp van de Low Energy Bluetooth Connectivity module kan gereedschap draadloos worden verbonden met een smartphone of tablet. Vervolgens kunnen met de Bosch app instellingen van het gereedschap worden aangepast. Deze module wordt standaard geleverd bij bepaalde uitvoeringen van de connected tools. Daarnaast is deze module ook los te verkrijgen voor de connected ready tools.

Geef een reactie