De Zehnder ComfoAir E; Voor een stil, gezond en energiezuinig binnenklimaat

 

Een goed ventilatiesysteem zorgt voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestaties van de woning en is daarmee van belang voor de gezondheid van de bewoners. Juist omwille van de elementen comfort, gezondheid en energieprestatie, wordt steeds vaker gekozen bij nieuwbouw- en renovatie projecten voor balansventilatie met warmteterugwinning (WTW).

In navolging van de modulerende WTW-unit, de ComfoAir Q, lanceerde Zehnder tijdens de BouwBeurs de nieuwste WTW-unit, de ComfoAir E. In het WTW segment biedt Zehnder hiermee de perfecte balans tussen een economisch aantrekkelijke installatie en zeer comfortabele prestaties. Bij de ontwikkeling van de Zehnder ComfoAir E lag de uitdaging in het behalen van de meest optimale balans tussen geluid, comfort en energie prestaties. Dit resulteerde in een solide basis die beslist verder gaat dan de gevraagde standaard.

Laagste geluidsniveau in de markt
Wat geluid betreft is de Zehnder ComfoAir E de WTW-unit met het laagste geluidsniveau in de markt. De luchttoevoer zit, ook bij hoge luchthoeveelheden, ver onder de grens van 64dB(A). In woon- en slaapkamers worden hierdoor extreem lage geluidsniveaus bereikt die tot 8x stiller zijn dan andere units op de markt.

20% Verlaging in bouwkundige wanden
De kastuitstraling van de ComfoAir E heeft een dusdanig laag gemeten trillingsgeluid dat de geluidsoverdracht via de wand in de technische ruimte ook zeer laag is. Officiële technische metingen wijzen uit dat de unit geschikt is voor ophanging aan een wand van 160 kg/m2. Dit betekent dat met toepassing van de ComfoAir E een verlaging mogelijk is van maar liefst 20% in bouwkundige wanden.

 Beste energie-efficiëntie en hoogste EPC-waarden
Dankzij de nieuwste toegepaste technologieën in de warmtewisselaar en de ventilatoren worden de energiekosten met 34% verlaagd in vergelijking met conventionele ventilatie-units met warmteterugwinning.
Gebruiksvriendelijke installatie en bediening
Bij de ontwikkeling van de ComfoAir E zijn praktische installatie-aspecten meegenomen. Eenvoudige, betrouwbare plug & play installatie maakt het werk van de installateur gemakkelijk. Daarnaast is het  systeem heel eenvoudig te bedienen door middel van het ingebouwde scherm dat real time informatie geeft van de werking van de unit. Het systeem biedt meer flexibiliteit door een breed scala van bedieningsmogelijkheden zoals kabel, perilex en draadloze verbindingen. Ook is het systeem compatibel met bestaande Zehnder besturingen en bedieningen.

 Verkrijgbaarheid
Vanaf half april is de ComfoAir E verkrijgbaar in twee verschillende capaciteiten van 300 m3/h en 400 m3/h. De units zijn voor diverse situaties geschikt; van nieuwbouw tot renovaties en van appartementen tot grote gebouwen.

Meer informatie: www.zehnder.nl  en www.comfoAirE.com