Air Excellent luchtverdeelsysteem

Het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem is een innovatief en modulair systeem, dat geschikt is voor alle mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning. De eenvoudige koppeling van ronde en halfronde kanalen geeft u optimale ontwerpvrijheid. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen! Het luchtverdeelsysteem met optimaal verwerkersgemak is ook zeer geschikt voor vraaggestuurde ventilatiesystemen, omdat u de kanalen eenvoudig naar ieder ventilatiepunt aanbrengt.

 Flexibele kanalen

Het Air Excellent luchtverdeelsysteem is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit

vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd in combinatie met C-systemen (mechanische ventilatie) en D-systemen (Warmte Terug Winning). Doordat het Air Excellent systeem bestaat uit flexibele kanalen die u, zonder aftakkingen, vanuit een luchtverdeelkast installeert naar de desbetreffende ventilatiepunten, ventileert u waar nodig (een radiaal systeem). Doordat er geen aftakkingen zijn kent het systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit. Air Excellent is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is volledig anti-statisch en anti-bacterieel.

Verwerkersgemak

Door de flexibele ventilatiekanalen en de vele hulpstukken ondervindt u vrijwel geen beperking bij het ontwerpen en plaatsen. De montage is eenvoudig, want het systeem is makkelijk in te korten, te koppelen en ter plaatse op maat te maken. De innovatieve koppelstukken garanderen een luchtdichte aansluiting, zonder toepassing van tape. Met de beugels fixeert u de kanalen, zowel los als geschakeld. De verwerkingstemperatuur is -20°C tot +60°C.

Eenvoudige inregeling en berekening

U kunt kiezen uit de 800 Serie luchtverdeelkasten en de compacte 200 Serie luchtverdeelkasten voor beperkte installatieruimte. Met behulp van restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast regelt u het systeem in. Inspectie, reinigen en aanpassen van de restrictieringen is eenvoudig door het uitnemen van het deksel. De juiste configuratie van de restrictieringen berekent u snel met de online configurator www.aeconfigurator.nl.

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!

 www.airexcellent.nl