Persoonlijke digitale assistent voor service, onderhoud en training

yp-your-partner-drachten-hololens“De installateur van de toekomst draagt een augmented reality bril waarmee de werkelijke wereld versmelt met de digitale wereld”, voorspelt Theun Prins, DGA van YP Your Partner BV. “Iemand met een goed stel handen kun je met de HoloLens van Microsoft aan de meest complexe machines laten werken. Doordat live beelden uit de werkelijkheid worden aangevuld met digitale informatie uit de cloud, weet hij precies wat hij waar, wanneer en hoe moet doen.” High tech pionier Theun Prins voorspelt dat deze nieuwe techniek de maakindustrie in Nederland groot zal maken.

Virtuele machines, motorblokken en auto’s: het is niet de vraag wát er allemaal kan met augmented reality, maar waar beginnen we mee. De HoloLens is een bril die de werkelijke wereld versmelt met de digitale wereld: augmented reality. “Iedereen die deze bril van Microsoft opzet krijgt een glimlach van oor tot oor en realiseert zich direct hoe groot de impact van deze nieuwe technologie zal zijn”, zegt Prins. “De bril heeft een enorme wow!-factor.”

Optimaal onderhoud en service

De monteur heeft met een augmented reality bril op alle relevante informatie direct in beeld en kan meteen handelen. “Als servicemonteur sta je bij een installatie, voer je verbeteringen uit en kijk je wat het effect is. Met deze bril heb je beide handen vrij en zie je meteen wat de installatie doet. Wat is de druk en wat is de temperatuur? Hoe houden de kwetsbare delen zich? Wat is de kwaliteit van de output? Alles krijgt de monteur meteen virtueel te zien, in real live. Wat voorheen onzichtbaar was, is nu zichtbaar”. Ook dient de HoloLens als handige wegwijzer. “Het buizenstelsel van een riolering bijvoorbeeld kent veel kleine pompgemalen die op bijna onvindbare plaatsen staan. Met de HoloLens op rijdt de servicemonteur door de stad. De bril toont met een pijl waar de putten en gemalen zich bevinden. Hij hoeft nooit meer te zoeken”. Dit is efficiënter werken en verlaagt de servicekosten.

Geef een reactie