MVO aanpak Robot

De productie van Robot verdelers vindt al vele jaren plaats bij Avres/Avelingen groep, een sociale werkplaats in Gorinchem. Het afgelopen jaar is deze samenwerking geïntensiveerd. De invoering van de Participatiewet heeft er toe geleid dat Robot vanuit de MVO gedachte zelf de productie op zich heeft genomen, mét de medewerkers van Avres.

 Wat er aan vooraf ging

Op de metaalafdeling van Avres/Avelingen groep maakten de werkplaats medewerkers halffabrikaten voor de Robot vloerverdelers, waarna deze op de Robot vestiging in Papendrecht verder werden geassembleerd. Met de oog op de participatiewetgeving is Robot met Avres in gesprek gegaan over de invulling van de samenwerking in de toekomst.

Overname productie door Robot

Robot heeft daarop besloten de productie van Avres over te nemen. De productieruimte is ingehuurd en de machines zijn overgenomen, er is geïnvesteerd in o.a. bedrijfskleding en een koffieruimte en de werkplaats medewerkers worden nu direct aangestuurd door Robot.

Succesvolle pilot 2017

Na een succesvolle start in 2017 is de nieuwe samenwerking geformaliseerd. De afdeling, met maar liefst 17 voormalig werkplaatsmedewerkers en gemiddeld 7 leerwerkplekken, is inmiddels volledig ondergebracht bij Robot. Samen vormen we nu één bedrijf en daar zijn we trots op!

meer informatie: http://www.robotclimate.com/