MEPcontent voor sanitaire systemen in BIM

IZ06_S_MEPcontent voor sanitaireContent. In BIM-projecten kun je niet meer zonder. Goede content, die veel informatie bevat, zorgt ervoor dat een 3D-model steeds belangrijker wordt in het BIM-proces en in het bestelproces. Engineers willen namelijk perfecte modellen opleveren. Modellen die alle benodigde informatie bevatten en het niet af laten weten op een essentieel onderdeel in de BIM-workflow. Daarom is er goede, up-to-date content nodig. Het grootste content platform van ons land is MEPcontent.eu, een platform met meer dan 500.000 BIM-producten. Engineers gebruiken het platform voor content in de gehele BIM workflow, ook bij het ontwerpen van sanitaire systemen.

MEPcontent is ontstaan vanuit de behoefte naar BIM-content van o.a. klanten van Stabiplan. Daarom heeft Stabiplan MEPcontent.eu opgericht. Marnix Leune, Business Process Manager bij Stabiplan en manager van het MEPcontent team vertelt: “MEPcontent biedt de MEP-engineer alle benodigde Revit-families en 3D-dwg’s om het BIM-model te optimaliseren. Een team van circa 50 man werkt er dagelijks aan om nieuwe content te maken of bestaande content te optimaliseren.”
MEPcontent bestaat al 15 jaar; men begon 15 jaar geleden met de objectenbibliotheek. Deze bibliotheek is in de loop der jaren uitgegroeid tot een content platform met inmiddels meer dan 500.000 producten voor zowel de E- als de W-installateur. MEPcontent heeft al meer dan 10.000 actieve gebruikers door heel Europa. Alle content is in lijn met de actuele leveringsprogramma’s van bekende (Europese) fabrikanten en leveranciers. Want ook zij maken deel uit van de MEPcontent community. Met hen werkt MEPcontent nauw samen om de grafische productinformatie van hun producten up-to-date te houden.
Voor het ontwerpen van sanitaire systemen biedt MEPcontent.eu veel content: van inbouwreservoirs, binnenriolering, wc’s naar douchegoten en wastafels; engineers kunnen voor het gehele sanitaire systeem terecht op het platform. Meer dan dertig fabrikanten uit de sanitaire branche, zoals Geberit, DYKA en Sphinx, bieden samen honderden producten aan op MEPcontent.eu.