MEPcontent voor sanitaire systemen in BIM

Data

Data geeft de content betekenis en zorgt voor een versnelling van het bestelproces. De content op MEPcontent bevat ontzettend veel data. De data bestaat uit o.a. uit afmetingen en handelsdata zoals artikelnummers en ETIM/GTIN classificaties, maar ook technische- en rekendata zoals maatvoeringen of bijvoorbeeld de druk op een klep in een bepaalde stand. Ook kunnen engineers door een koppeling met Artikelbeheer alle relevante prijsinformatie (bruto- en nettoprijs) en tevens de voorraad bekijken.

EMCS 3.0

De content is beschikbaar, de data is beschikbaar, en sinds twee jaar is er ook een standaard beschikbaar die uniforme kwaliteitscontent garandeert voor MEP-projecten: de European MEPcontent Standard (EMCS). Leune: “Twee jaar na de introductie van de European MEPcontent Standard (EMCS) is inmiddels versie 3.0 bijna beschikbaar. De EMCS is in samenwerking met de branche gemaakt. Al bij de introductie hebben we aangegeven dat de EMCS geen statisch document is, maar een document dat we up-to-date houden aan de hand van feedback uit de dagelijkse praktijk van onze klanten. Gebruikers en fabrikanten van de content hebben met het document meegelezen, en aan de hand van hun feedback zijn er aanpassingen doorgevoerd en sluit de EMCS nog beter aan bij de gebruikers.”

Content voldoet aan RVB BIM norm

De EMCS 3.0 bevat o.a. een beschrijving van de regels voor families om te kunnen voldoen aan de RVB BIM norm. Vanaf versie 10.09 bevatten Stabicad families de Nl-SfB code in het formaat zoals in de RVB BIM norm is voorgeschreven, inclusief de bijbehorende omschrijving. Dit wordt gedaan in een IFC parameter, zodat dit binnen Solibri/Navisworks gebruikt kan worden om elementen te kunnen classificeren volgens Nl-SfB.