Zwerftocht

Social Media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook wij als vakredactie zijn actief op verschillende kanalen. Tijdens onze digitale zwerftochten stuiten we regelmatig op de meest opmerkelijke berichten. Graag maken wij er u in deze rubriek deelgenoot van. Zelf een tip? Mail: redactie@merlijnplus.nl, tweet naar:
@redactie_IZ of post op de Facebookpagina van Installatienet.

iz-1116-social-media-prikbord-afb-iOoit wel eens vrijwillig een treintoilet bezocht? Waarschijnlijk was het één van de meest smerige avonturen die u heeft meegemaakt. De vette deurknoppen, altijd aanwezige stank van urine, bewaterde wc-brillen en achterbuurt verlichting geven je het gevoel in een slechte Thriller terecht te zijn gekomen in plaats van een rijdend toilet. Vooral vrouwen staan doodsangsten uit voordat ze in de trein stappen. Uit onderzoek blijkt dat 41% voorafgaand aan een treinreis niets drinkt uit angst dat ze moeten plassen tijdens de rit. Onze nationale toiletprofessor Johan Molenbroek wil daar samen met promovenda Marian Loth een einde aan maken. De TU Delft-docent begeleidde Loth tijdens haar onderzoek naar een geschikt alternatief. Uiteindelijk kwam daar het treintoilet met wc en urinoir uit rollen. De NS gaat de combi 5 jaar testen. Het zal u niet verbazen dat het bericht op LinkedIn met gejuich werd ontvangen. Vooral door de vrouwelijke leden.

Mario was voorbestemd voor het circus. Zijn vader was clown, zijn broer deed het met leeuwen, zijn moeder zat bij de kassa en zelf kon hij een aardig nummertje maken op de evenwichtsbalk. Toch bleek hij niet bestand te zijn tegen de lokroep van het dakdekken. Mario volgde zijn hart, maar bij tijd en wijle jeukt het nog wel eens. Dan moet hij even nagaan of hij het nog in de ‘voeten’ heeft. Zoals een paar maanden geleden. Toevallig maakte iemand er een opname van. Mario haalde er de nationale televisie mee. De beelden werden driftig gedeeld op Social Media. En Mario? Die mag binnenkort zijn opwachting maken bij de baas. Eens kijken of hij zich op dezelfde evenwichtige manier door het gesprek zal weten heen te loodsen. Of dat hij over de rand kukelt en op zoek moet naar een nieuwe job. (Google op ‘Gazet van Antwerpen dakwerker neemt risico’s’).

Geef een reactie