Zonnestroom-website

Marcel Blaauw oprichter zonnepanelen.net
Marcel Blaauw oprichter zonnepanelen.net

De website zonnepanelen.net brengt consument en installateur bij elkaar. Marcel Blaauw, adviseur zonnepanelen en drijvende kracht achter de site, legt uit hoe het werkt.

Zoals de zon een onuitputtelijke bron van energie is, zo is zonnepanelen.net een (bijna) onuitputtelijke bron van informatie. Zo’n beetje ‘alles wat de klant zou willen weten over zonnestroom’ kun je er vinden. En hoewel de site zich vooral richt op de particulier, komt ook de solar adviseur er regelmatig een kijkje nemen.

Uitleg

De informatieve zonnestroom-website werd vanuit de praktijk opgezet. “Een aantal jaren geleden begonnen we met de verkoop van hoogwaardige zonnepanelen aan particulieren”, vertelt Blaauw. “Wat we vervolgens merkten, was dat we telkens veel tijd kwijt waren met het geven van uitleg over elementaire zaken. Mensen kwamen binnen met allerlei verhalen en meningen over wat wel of niet goed zou zijn. Men wilde bijvoorbeeld per se zonnepanelen van het merk X of Y, zonder daar goed over te hebben nagedacht. Toen is bij ons het idee ontstaan om een site op te zetten die zich uitsluitend richt op het geven van onafhankelijk advies: informeren, tools, tips, testen en vergelijken. Om ook echt onafhankelijk te kunnen zijn, hebben we onze verkooporganisatie verkocht.” Via Youtube informeert Blaauw mensen over de verschillende mogelijkheden.