Social Media-kanalen beheren

Tweriod
Tweriod

Tijdstip plaatsing

Nu we de content hebben, is het belang­rijk om deze binnen de juiste context en op het juiste moment te plaatsen. Op LinkedIn zijn de beste tijden op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur en tussen 15.30 en 17.30 uur. Daarnaast kijken ook veel gebruikers op zondagmorgen naar LinkedIn. Facebook kent volgens onderzoekers een piek in de vroege avonduren, maar bij de Facebook statistieken op je pagina kun je onder berichten exact aflezen wanneer je fans online zijn. Voor Twitter biedt de tool www.tweriod.com uitkomst. Als je met je websitegegevens inlogt op dit Twitter Account, is het een peulenschil om te achterhalen wanneer je het beste een Tweet kan plaatsen.

Handige tools

Leuk die tijdstippen, maar op dat moment ben ik zelf helemaal niet online! Geen probleem, want er zijn inmiddels vele goede tools die het leven van de Social Media beheerder een stuk aangenamer maken. Buffer  stelt je in staat om de content op een voor jou geschikt moment in te plannen op diverse Social Media accounts. Je kunt hierbij zelf het gewenste tijdstip aangeven of Buffer zelf het meest geschikte moment laten kiezen op basis van het online gedrag van je fans/volgers. Hou wel de reacties in de gaten, want ook al plan je je berichten in, zodra er een vraag of reactie komt, is het wel zo sociaal om daar binnen een redelijke termijn op te reageren. Anders staat de klant voor een digitale ‘gesloten deur’.

Twitter monitoren

Heb je geen tijd om continu Twitter in de gaten te houden en reacties te monitoren? Dan biedt Warble Alerts vast uitkomst. Middels deze tool kun je alle berichten op Twitter laten filteren op bepaalde trefwoorden. Denk hierbij aan de naam van je eigen organisatie en concurrent, maar ook aan trefwoorden die relevant zijn voor jouw contentstrategie. Elke dag ontvang je één mail met alle resultaten die voldoen aan jouw criteria. Niet slecht hè? Gemiddeld 800.000 berichten per dag filteren naar één mail met een paar Tweets. En niet geheel onbelangrijk; deze tool is gratis!