De kracht van een eigen praktijkschool

iz-1116-praktijkopleiding-hoppenbrouwers-afbEllen Vermeer, Hoofd personeelszaken is al ruim 13 jaar werkzaam bij Hoppenbrouwers Techniek. Voor IZ schreef ze een gastbijdrage over het opleiden van BBL-leerlingen binnen hun eigen praktijkschool voor elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. “Nederland kampt met een tekort aan goede technische vakmensen en dat is ook binnen ons bedrijf voelbaar. We proberen onder andere op deze manier goede technische vakmensen aan ons te binden.”

Hoppenbrouwers bestaat sinds 1918. Wat ooit begon als een taxibedrijf en benzinehandel is vandaag de dag een modern installatiebedrijf met ruim 550 medewerkers. We hebben ervaring in diverse branches. Onze specialismen zijn: Industriële automatisering, Water en Infra, Panelenbouw, Utiliteit, Woningbouw, Datanetwerken, Werktuigbouwkundige installaties/HVAC, Beveiliging, Duurzame energie, Inspectie en onderhoud, Domotica en Dakbedekkingen.

Gigantische schaarste

Onze medewerkers zijn belangrijk; tevreden medewerkers zorgen immers voor tevreden klanten, is onze filosofie. En daarom besteden we veel aandacht aan de individuele ontwikkeling van onze medewerkers. Het aanbod van goede technische vakmensen is schaars en op dit moment hebben we dan ook ruim 100 vacatures open staan. We maken ons al jaren zorgen over het geringe aantal vakmensen dat van de scholen af komt. Dit is één van de redenen dat we sinds 2006 een eigen praktijkschool voor elektrotechniek en sinds 2016 een eigen praktijkschool voor werktuigbouwkundige installaties hebben. We stomen hier de leerlingen klaar voor het bedrijfsleven.

Geef een reactie