Wees slim!

De redactie van IZ duikt dagelijks in het diepe van de sociale media. Het is een snelle, efficiënte en dus slimme manier om ‘feeling’ te houden met de actuele installatiepraktijk. Die informatie gebruiken wij weer om u via onze eigen mediakanalen zo goed en actueel mogelijk van vakinformatie te voorzien. Bezoek daarom vooral regelmatig onze nieuwssite Installatienet.nl, onze facebookpagina en meld u aan voor ons Twitteraccount en onze wekelijkse nieuwsbrief.
Laatst viel ons de webblog op van Rob Verbrugge, waarin hij ongezouten zijn mening gaf over de wijze waarop de installatiebranche functioneert, of – beter gezegd – niet zo goed functioneert. Best verfrissend, omdat er aan meningen in deze vakwereld geen gebrek is maar men vaak terughoudend is om die te ventileren. Verbrugge kent die angst niet en daarom vroegen wij hem een artikel te schrijven over slim installeren.
Bij slim installeren kun je denken aan allerlei handige materialen en gereedschappen die het gemakkelijker maken om te installeren. Of aan de nieuwste digitale snufjes waardoor een deel van het werk met smartphone of tablet in de hand kan worden gedaan. Uiteraard besteden we hier volop aandacht aan. Maar slim installeren is meer. Het is ook met de tijd meegaan of, liever nog, de tijd vooruit zijn.
“De veranderingen zijn momenteel bijna niet bij te houden,” meldt Verbrugge, “energietransitie, klimaat- en milieuproblematiek,er speelt van alles. Desondanks is er altijd nog één standvastige en conservatieve bedrijfstak: de installatiebranche.”
Oeps, die komt aan. Voor degenen die zich nu aangesproken voelen is er gelukkig een uitweg: spring op de trein die ‘slim installeren’ heet. Het kan nog altijd, maar wacht niet te lang.

Geef een reactie