Viega Smartpress-systeem garandeert minder drukverlies

Viega Smartpress is de naam van het nieuwe meerlagen kunststofleidingsysteem dat drukverliezen tot een minimum beperkt én snel én veilig is te installeren.

De Viega Smartpress fittingen zijn vervaardigd van hoogwaardig brons en roestvast staal: goed voor een extreem lange levensduur. De fittingen hebben geen O-ring. Haakse hoeken hebben daarmee plaats gemaakt voor een vloeiende binnengeometrie en minimale drukverliezen. De uitstekende doorstroming zorgt voor een optimaal installatieontwerp: in de fittingen treedt nauwelijks drukverlies op zodat kleinere leidingdiameters mogelijk zijn. Dat betekent: minder materiaal en kortere wachttijden bij het tappen van warmwater.

Razendsnel en 100% veilig installeren

Viega Smartpress-fittingen hebben voor een betrouwbare verwerking geen O-ring nodig. Daarmee vervalt het tijdrovend kalibreren en kan de O-ring niet onbedoeld worden beschadigd bij het insteken van de buis. Het resultaat? Sneller installeren zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Het nieuwe leidingsysteem is bovendien gemaakt van onverwoestbaar en hygiënisch kunststof. De roestvast stalen en bronzen fittingen met bewezen SC-Contur staan zonder O-ring garant voor een 100% dichte verbinding want: niet geperst = niet dicht!

Universeel en vormstabiel systeem

Viega Smartpress is geschikt voor drinkwater-, verwarmings- én gasinstallaties. Met afmetingen van 16 t/m 63 en gaskeur voor 20 t/m 32 mm leent het zich niet alleen voor klassieke etage-installaties maar ook voor stijg- en verdeelleidingen. De vormstabiele Viega Smartpress-buis knikt niet maar overtuigt toch door een grote flexibiliteit: de buis laat zich makkelijk buigen en verwerken en door de uitgekiende materiaalcombinatie heeft deze een gering memoryeffect en enorme knikweerstand.

smartpress.viega.nl