Slim op alle fronten

Slimme installatietechniek is op vele manieren in te vullen. Producten kunnen op zichzelf slimmer functioneren, de techniek van installeren is vereenvoudigd en kan daardoor versneld worden uitgevoerd, maar ook kunnen installaties slim op de wensen van de eindgebruiker of op verscherpte regelgeving en normeringen worden aangepast, om maar eens wat te noemen.
In deze uitgave over slimme installatietechniek zijn hiervan verschillende voorbeelden terug te vinden: warmtepompen die nog stiller werken, zodat ze werkelijk bijna overal kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld, en diverse slimmigheden voor in de badkamer om het de eindgebruiker en/of installateur gemakkelijker te maken.
Soms heeft slim installeren niet eens zoveel met het installeren zelf te maken als wel met het slim omgaan met de klant. Hoe biedt je bijvoorbeeld een lastige klant het hoofd, zodat zowel hij of zij als jijzelf tevreden op het werk kunt terugkijken? Communicatie, empathie en strategisch denken zijn dan de toverwoorden. Ja ja, een installateur moet van alle markten thuis zijn.