Over InstallateursZaken

Met een volledige webbased versie van IZ spelen we in op de manier waarop tegenwoordig informatie op internet wordt vergaard. In een voor internet geoptimaliseerde opmaak publiceren we alle afzonderlijke artikelen, rubrieken, columns etc. uit IZ.  De voordelen: alle informatie is nog toegankelijker beschikbaar, naar interesse opvraagbaar en prettig leesbaar op beeldscherm (pc, tablet of smartphone). De opzet geeft bovendien nog meer mogelijkheden om relevante achtergrondinformatie aan de artikelen te linken. Daarnaast biedt deze digitale IZ u als adverteerder extra interessante mogelijkheden om uw boodschap te communiceren met onze brede lezersdoelgroep, de installatieprofessionals (oplage 8000). Zo wordt de vindbaarheid van uw digitale uiting op internet sterk verhoogd. Maar ook de zichtbaarheid van uw advertentie bij de artikelen is aanzienlijk verbeterd.

Uiteraard blijft de redactie van InstallateursZaken onverminderd schrijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Verwarming, Ventilatie, Airconditioning, Koeling, Meet- en regeltechniek, Duurzame Energie (aardgasvrij, nul-op-de-meter, etc) Sanitair en Solar. Deze onderwerpen vormen de rode draad in de uitgaven van IZ. Maar steeds meer ligt de focus ook op ontwikkelingen op het gebied van Smart Technology . Consumenten en bedrijven verwachten tegenwoordig steeds meer van hun woonomgeving of werkplek. De tijd van handmatig een zonnescherm naar beneden doen of denken aan het uitdoen van de verlichting lijkt langzaam te verdwijnen.
Kantoorgebouwen worden uitgerust met slimme systemen die automatisch de aanwezige zonnepanelen met de zon laten meebewegen. Via wifi wordt de verlichting in huis bediend en een stopcontact verliest terrein door de opkomende draadloze oplaadtechnieken. In de zorg zie je systemen die personeel en bewoners helpen hun dagelijkse werk of leven te vergemakkelijken. En door de opkomst van zelfvoorzienigheid wordt de meterkast van een gemiddeld huishouden een serverruimte die alles in huis aan elkaar verbindt. Dit alles valt onder Smart Technology, slimme ET die gekoppeld wordt aan WT.
IZ werkt nog steeds samen met gevestigde organisaties in de installatiebranche, zoals Uneto-VNI, ISSO, OTIB e.a. Daarbij komen nu organisaties die hun focus richten op Smart Technology. Deze organisaties verzorgen columns en leveren met regelmaat een inhoudelijk bijdrage aan artikelen over hun specifieke aandachtsgebied.

Oplage

De oplage van IZ is 8.000 exemplaren. Ruim 7.000 adressen zijn als volgt ingedeeld volgens de SBI-code van de KvK.

%      Code  Soort bedrijf Aantal
68% 45331 loodgieters-, fitterswerk; installatie van  sanitair 4.800
32% 45332 installatie van c.v. en luchtbehandelingsapparaten 2.200
Overige adressen zijn niet nader onderverdeeld