Moeder en dochter in één bedrijf

High Tea

In samenwerking met Uneto-VNI organiseert OTIB in alle regio’s regelmatig thematische High Tea-bijeenkomsten voor ondernemende vrouwen die ‘de spil in het bedrijf’ zijn. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen vrouwen, onder het genot van een High Tea, ervaringen en kennis uit over hun dagelijkse werkzaamheden en meer. Voor meer informatie: www.otib.nl of stuur een e-mail naar y.hermkens@otib.nl.

SPIEGELBEELD

Ben jij het volgende rolmodel?
Meer meiden en vrouwen in de branche. Door gebruik te maken van het project Spiegelbeeld wil OTIB jonge meiden inspireren voor een loopbaan in de technische installatiebranche. Vrouwen die nu al actief zijn in de branche en met passie over hun werk kunnen vertellen, zijn hierbij de sleutel. Ze maken niet alleen toekomstig talent enthousiast voor een toekomst in de branche, maar komen ook in contact met andere vrouwen binnen het vakgebied. Zie ook: www.spiegelbeeld.net.

High Tea

Moeder en dochter bezoeken regelmatig de High Tea-bijeenkomsten van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Dit zijn bijeenkomsten voor ondernemende vrouwen in de installatiebedrijven. Tijdens deze bijeenkomst komen vrouwen uit de branche bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en workshops te volgen. Wilma en Marije genieten altijd van deze middagen. “Mijn vader denkt dat er alleen maar dames komen, netjes gekleed met sjaaltjes en make-up. Maar zo is het niet. Het zijn allemaal vrouwen die met hun poten in de modder staan. Ze weten wat er speelt in de bedrijven. Het zijn aanpakkers.” Wilma vult aan: “De workshops zijn leuk, maar het elkaar ontmoeten is nog leuker. We weten wat er speelt, we weten waar we allemaal tegenaan lopen. En dan is het fijn om ervaringen uit te wisselen. Het zijn topmiddagen!”

Passie uitstralen

Tot slot de vraag: hoe krijgen we meer meiden in de techniek? Wilma ziet een belangrijke rol bij ouders. “Wij hebben onze dochters altijd met de handen laten werken. En dan niet alleen breien en schilderen, maar ook zagen. Mijn jongste dochter zit op kamers in Deventer. Laatst was er iets mis met de cv-ketel. Dat lost ze zelf op. Zo staan wij er in.” Marije ziet vooral een opdracht voor het onderwijs: “Er wordt gewoon te weinig aandacht besteed aan techniek op school. En wanneer die aandacht er dan wel is, dan moeten leerlingen ook de passie voor techniek kunnen ervaren. Als ik terugdenk aan mijn periode op het VMBO, dan zie ik vooral een docent die echt niets van die passie uitstraalde. Ja, dan is het ook niet raar als mensen niet kiezen voor techniek.” 

Geef een reactie