Luchtgordijnen doen ertoe, qua energiegebruik en vormgeving

Bewust met energie

De luchtgordijnen werken het zuinigst op het centrale verwarmingssysteem. De ‘eigen’ buitentemperatuurmetingen zorgen ervoor dat zo efficiënt mogelijk wordt omgegaan met energie. Ze gaan pas aan als het echt noodzakelijk is, ook al staat de (winkel)deur open.
Voor het regelen van de ventilatorstanden en de verwarmingscapaciteit zijn er drie aparte regelmodules verkrijgbaar. Ook zijn ze aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem via Modbus

Luchtgordijn zonder buitenvoeler

afb-5Biddle toonde op de onlangs gehouden Installatievakbeurs Hardenberg haar nieuwe SensAir comfort-luchtgordijn. Dit luchtgordijn heeft i-sense technologie, waardoor een buitenvoeler overbodig is geworden. Op basis van infraroodtechnologie worden alle gegevens over de binnen- en buitentemperatuur rondom de deuropening verzameld. Die gegevens worden automatisch vertaald naar de optimale luchtgordijninstelling. Het is een nauwkeurigere manier van meten, stelt de fabrikant, waardoor een hogere mate van comfort en energiezuinigheid kan worden gerealiseerd dan voorheen. De SensAir biedt verschillende regeltechnische mogelijkheden: een volautomatische regeling, online monitoring van energiebesparing en comfort, of integratie in een Modbus gebouwbeheersysteem.

Geef een reactie