Luchtgordijnen doen ertoe, qua energiegebruik en vormgeving

De niet zichtbare ventilatorunit

Uitzonderlijk smal

“Toch is het ons gelukt om in samenwerking met FlowMotion, zonder verlies van functie een uitzonderlijk smal luchtgordijn te ontwerpen”, vervolgt Joosten. “De ventilatorunit (zie afbeelding hiernaast) verdwijnt onder de vloer of boven het plafond. Het zichtbare en functionele deel dat overblijft heeft de hoogte van de deur met een breedte van slechts 160×160 mm. Dit verticale luchtgordijn heet VisionAir en is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waaronder alle RAL-kleuren gepoedercoat, Anodic, aluminum of RVS. Door het smalle zichtbare deel en de brede materiaalkeuze past de VisionAir in ieder interieur, waar het nagenoeg onzichtbaar is. Hierdoor blijft de entree het visitekaartje van een onderneming.”

Copyright Foto Ko van Leeuwen (www.kovanleeuwen.nl)
Het VisionAir luchtgordijn past in ieder interieur

Hoge eisen aan design

Ook de luchtgordijnen van Standesse hebben een vernieuwd uiterlijk gekregen. Zo zijn ze verkrijgbaar in vier verschillende lengtes en zijn er types tot 8 meter montagehoogte. Deze luchtgordijnen zijn ontworpen om gebruikt te worden op locaties waarbij hogere eisen aan design worden gesteld, zoals kantoren, banken, hotels en winkelcentra. Ze kunnen worden toegepast bij deuropeningen tot 5 meter hoog en zijn leverbaar tot 2,5 meter lengte.
Ook aan de technische mogelijkheden is gedacht. Het 2 in 1 aanzuigrooster heeft een 75% open oppervlak voor een gegarandeerde maximale luchtaanzuiging, aldus de fabrikant. Het rooster dient tevens als filter en beschermt de componenten in het luchtgordijn tegen vuil en stof.

Geef een reactie