Vooraf aan de beurs

AANDACHT VOOR ONDERNEMENDE VROUWEN

Installatie Vakbeurs Hardenberg organiseert dit jaar voor het eerst een netwerksessie voor ondernemende vrouwen. Samen met het feit dat de beurs nu gelijktijdig onder één dak plaatsvindt met Elektro Vakbeurs, is dit een opvallende toevoeging aan het welbekende programma van deze Noordelijke installatievakbeurs.

De netwerksessie voor ondernemende vrouwen wordt in samenwerking met het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische InstallatieBedrijf (OTIB) georganiseerd. OTIB was eerder al verantwoordelijk voor het ‘Loopbaancentrum’ en de ‘College Tour’ op de beursvloer.
De netwerksessie vindt op dinsdag 11 september plaats. Desiree Kon, mede-eigenaar en directeur van Installatiebureau KON, informeert vrouwen over zorg, duurzame energie en duurzame inzetbaarheid van werknemers, werving en behoud van werknemers en het belang om vrouwelijke en mannelijke kenmerken optimaal te benutten.

Juiste moment

“De technische installatiebranche is met bijna 10.000 bedrijven en ruim 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland”, vertelt Lejla Mistric namens de beursorganisatie. “We werken al een aantal jaren succesvol met elkaar samen. Met het nieuwe concept waarbij Installatie en Elektro Vakbeurs gelijktijdig onder één dak plaatsvinden, is dit het juiste moment om die samenwerking uit te breiden.”

Werken op hoogte

Verder is er dit jaar ook een praktijksessie ‘Werken op hoogte-rolsteigers’ te volgen op de beursvloer. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn verscherpt vanaf 1 januari 2018. In deze praktijksessie leren aanwezigen hoe ze zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunnen voldoen. De sessie is iedere beursdag te volgen van 15.30 tot 16.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur. Na elke kennissessie is er tijd om individuele vragen te stellen.

Risico-Inventarisatie

Ook een kennissessie over de Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en VCA ontbreekt niet. In deze sessie worden geïnteresseerden in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, V&G-plan en VCA en leren ze de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. Er is na afloop ruimte voor persoonlijke vragen. Deze sessie wordt iedere beursdag aangeboden van 17.00 tot 17.45 uur en van 19.30 tot 20.15 uur en vindt plaats in een aparte zaal nabij de beursvloer.

Loopbaancentrum

Het Loopbaancentrum wordt deze editie in een nieuw jasje gestoken. Bedrijven en instanties als Tutorial, Avans Plus, Deltion College Zwolle, OTIB, Installatiewerk Noord-Oost, Stichting Collegiale In- en Uitleenservice, Building Jobs en Metechnica informeren bezoekers over werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden. Dit jaar met een vernieuwde stand, waarbij alle partners de handen ineen slaan en afstappen van de aparte ‘hokjes’ bij de voorgaande edities.

College Tour

Tot slot maakt ook de College Tour weer onderdeel uit van het programma. De tour wordt dinsdagmiddag 11 september gehouden en is bedoeld voor mbo-leerlingen Elektro- en Installatietechniek (E&W Installatie). Exposanten geven tijdens de tour een toelichting op hun bedrijfsvoering en vacatures 

Week van de installateur

De twee installatievakbeurzen Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs, zijn van 11 tot en met 13 september 2018 tijdens de ‘Week van de installateur’ in Evenementenhal Hardenberg te bezoeken.
Meer beursinformatie is te vinden op www.installatie-vakbeurs.nl.
Willekeurig opgenomen in deze uitgave ook een overzicht van ingezonden berichten van verschillende exposanten die in Hardenberg staan.