Slimme oplossingen

ALLES VIA DE APP

Smart is al een tijdje het toverwoord. Nog even en alle apparaten zijn op één of andere manier (ook) via een App op de smartphone te bedienen tot zelfs in te regelen. De VSK-hallen zullen vol staan met dit soort slimme oplossingen. Van dakventilator in de Cloud tot gecombineerde verwarming, ventilatie en luchtbehandeling via een interface-module.

Dakventilator in de Cloud

Zo zal Itho Daalderop (standnr. 8.E055) een dakventilator tonen die rechtstreeks met de cloud kan worden verbonden. De CAS 3 Connect kan door één persoon ingeregeld en inbedrijf gesteld worden. De dakventilator is op afstand te controleren en monitoren en kan op afstand worden uitgezet bij calamiteiten. De installateur kan direct de meting uitlezen en de instellingen aanpassen. Hij krijgt proactief storings- en servicemeldingen. Ook kan de locatie worden vastgelegd zodat men weet welke dakventilatoren aan service toe zijn. Via Google Maps wordt de installateur dan naar de juiste dakventilator geleid.

Smart Heating

Danfoss (standnr. 9 C040) laat haar Smart Heating oplossingen zien. Een basisoplossing is de Danfoss Eco™ Bluetooth® radiatorthermostaat. Deze programmeerbare thermostaat is binnenshuis tot maximaal 10 meter afstand te bedienen via een app op de smartphone. Voor de veeleisende gebruiker is er het Danfoss Link™ systeem. Dit is één systeem waarmee draadloos zowel elektronische radiatorthermostaten als vloerverwarming én verlichting kan worden aangestuurd per vertrek. Dankzij een wifi connectie is dit systeem zowel binnens- als buitenshuis te bedienen met de Danfoss Link™ app op een smartphone.

Installatie via App

Op de stand van Renson (7.D067) staat een nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie centraal, die klaar is voor alle ‘smart homes’. Als onderdeel van het C+ ventilatiesysteem communiceert de Healthbox 3.0 zowel met de installateur als de bewoner. Ingebouwde sensoren monitoren continu vochtgehalte, CO2- en/of VOC -niveau. Aan de hand van deze gegevens wordt het ventilatieniveau in huis aangepast waar en wanneer dit nodig is. Een app gidst de installateur snel door de installatie aan de hand van een stappenplan. De inregeling gebeurt volledig automatisch, waarna de nodige meetrapporten voor de EPB- en ventilatieverslaggeving digitaal opgemaakt worden. Daarnaast heeft de installateur heft toegang tot het Renson-webportal om al zijn installaties te beheren.

Alles online

Ook WOLF (7.C072) brengt al haar producten online. Dit gebeurt met de interface-module LinkPro. Verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelingssystemen kunnen gecombineerd bediend worden. LinkPro communiceert daartoe met de WOLF SmartSet App of het WOLF SmartSet Portal via de internetbrowser. De interface-module biedt duidelijke informatie voor de eindgebruiker en exacte monitoring van de WOLF apparatuur voor professioneel gebruik. Op afstand kan de status van het systeem worden bekeken en parameters kunnen worden aangepast. Voor de installateur is een volledig grafische weergave met actuele waarden beschikbaar, bijvoorbeeld van de luchtbehandelingskast. De WOLF LinkPro kan bedraad of draadloos via wifi aangesloten worden op het internet 