Randloze toiletten met stille water-door-stroming

MDS03 waterdoorstromingWaterwegvloeiing vanuit één punt aan de achterkant van het toilet zorgt voor meer hygiëne en netheid in het toilet. Het water komt rustig en stil in een neerwaartse stroming in de kom zonder dat er sprake is van waterverspilling. Globo past hiervoor in haar Rimfree Senzabrida® toiletten een nieuwe techniek toe waarbij er geen water over de rand komt. Omdat er geen rand in de kom zit zijn de toiletten bovendien gemakkelijk schoon te maken, aldus de fabrikant.

De Globo Senzabrida Rimfree toiletten hebben volgens de fabrikant een aantal pluspunten. Ten eerste is de doorspoeling van het water zeer stil. Er is ook geen waterverspilling door de begrenzer in het toilet. Dit zorgt voor een minimaal gebruik van water met een maximale hygiëne. Door het ontbreken van een rand in kunnen hier geen restjes en vuil blijven hangen.

Op alle Senzabrida Rimfree toiletten is Ceraslide glazuur toegepast. Dit nieuwe glazuur is ontworpen en getest om de belangrijke kenmerken te behouden in de loop der tijd op keramische producten. Met verschillende bereidingsstappen duurt het 26 uur om het homogeen op een product te krijgen. Uiteindelijk zorgt dit voor een betere weerstand tegen vlekken, vuil en slijtage en vermindert het de groei van bacteriën. Het glazuur beschermt een toilet ook beter tegen chemische schoonmaakmiddelen. De toepassing van Ceraslide betekent een langere werking van het product, een gladder oppervlak en een blijvende heldere kleur van de Rimfree toiletten, aldus de producent. Het glazuur wordt ook toegepast bij de Globo Rimfree toiletten in kleur.

De Senzabrida technologie is beschikbaar voor een groot aantal wandclosetjes. Voor de Globo series 4ALL, Forty3, Daily en Bowl+ zijn er nu Rimfree toiletten beschikbaar met het vernieuwde toilet- en waterdrainage systeem. De maten verschillen per serie en zijn tussen de 43 en 57 centimeter in de lengte en 36, 37 of 38 cm in de breedte. Behalve de Daily zijn de overige toiletten in alle 14 Globo kleuren beschikbaar.