Op zijn kop

Het is al weer even geleden dat VSK’20 werd gehouden in Jaarbeurs Utrecht. Gelukkig kon deze beurs nog net doorgang vinden. Niet veel later sneuvelde vakbeurs na vakbeurs: De afgelopen maand is de wereld door het Coronavirus op zijn kop komen te staan. Niemand die aan de gevolgen ervan ontkomt, ook het vakgebied niet, dat staat wel vast. Maar hoe ingrijpend die gevolgen zullen zijn, zal pas veel later duidelijk worden.
Wat wel al snel bleek was dat onze (sociale) mediakanalen, zoals Installatienet, het hieraan gerelateerde Twitteraccount en onze Facebookpagina, direct na bekendmaking van de eerste noodmaatregelen van het kabinet, explosief geraadpleegd werden. Natuurlijk, er was opeens nog meer behoefte aan – vooral Corona-gerelateerd – vaknieuws. Maar duidelijk was ook dat velen uit de branche inmiddels vanuit huis werkten – omdat ze niet meer welkom waren bij een klus of anderen niet in gevaar wilden brengen – en meer tijd hadden om ‘digitaal te gaan’.
‘Hoogconjunctuur in de installatiebranche slaat binnen een week om in crisis’, constateerde Techniek Nederland al snel, eveneens op de sociale mediakanalen. Laten we hopen dat het omgekeerde zich net zo snel zal voltrekken.