Nieuwe lekstroomtangen

EURO-INDEX_Fluke_368 FC en 369 FC_PR-foto-01Een lekstroomtang maakt het mogelijk om een lekstroom te meten bij een elektrische installatie of een machine, zonder het circuit te verbreken. De nieuwe Fluke 368 FC en 369 FC zijn lekstroomtangen met een resolutie vanaf 1 microAmpère en een meetbereik tot 60 A. Daarmee zijn deze instrumenten uitstekend geschikt voor het meten en registreren van zeer kleine lekstromen.

De Fluke 368 FC en 369 FC zijn identiek, op het formaat van de bek na. Model 368 FC heeft een bek van 40 mm, waar model 369 FC plaatst biedt aan kabels tot maar liefst 61 mm. De bek van deze toestellen is volledig afgeschermd, waarmee elektromagnetische storingen van buitenaf worden geminimaliseerd. De compacte en ergonomische vormgeving en het lichte gewicht maakt dat deze instrumenten erg comfortabel in de hand liggen bij gebruik.

Hiernaast heeft u met deze instrumenten nu ook toegang tot de draadloze dataverbinding van Fluke met de naam Fluke Connect (FC). Zo kunt u eventuele veranderingen in de lekstroom eenvoudig vaststellen en uitlezen via uw smartphone. U kunt met de gratis Fluke Connect App diverse modules gelijktijdig uitlezen en de meetresultaten delen met uw collega’s of opdrachtgever. Snel, simpel en praktisch, aldus de fabrikant.