Klimaataanpakker

De wereld van de installateur is door de jaren heen flink veranderd. Lag het accent in het verre verleden vooral op het welbekende loodgieterswerk en het plaatsen van cv-ketels. Sindsdien is het werk alleen maar in diversiteit toegenomen en onderhevig aan steeds meer administratieve ‘lasten’.
“Installateurs zullen met duurzame energietechnieken een belangrijke bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot in de nabije toekomst”, riep de voorzitter van Techniek Nederland, Doekle Terpstra, onlangs tijdens het medeondertekenen van het Klimaatakkoord. “Nu zijn de klimaataanpakkers aan de beurt.” En dat bent u dus.
Standaardconcepten zijn niet meer vanzelfsprekend. De vraag naar maatwerk neemt toe. Maar het moet wel haalbaar en betaalbaar zijn. Kortom, er wordt veel van u verwacht en uw kennis zal meer dan ooit op peil moeten zijn. Veranderingen voltrekken zich immers sneller dan voorheen.
In deze uitgave helpen wij u een handje. Er passeren verschillende innovatieve onderwerpen de revue: balanswoning, BENG, gelijkspanning, integraal verduurzamen etc. De ‘nieuwe vakman’ beperkt zich immers niet meer tot alleen het ‘simpele’ cv-werk.