In beweging

Installatie Vakbeurs Hardenberg staat voor de deur. Althans, op het moment van schrijven van deze Vooraf lijkt het daar nog steeds op. Laten we hopen dat de Hardenberg-beurs weer de voorloper is van het traditionele rijtje evenementen waarop het vakgebied jaarlijks of tweejaarlijks afkomt om innovaties in de markt van dichtbij te aanschouwen.
Vakbeurzen vormen bij uitstek het decor om kennis te maken met noviteiten. Het geeft allemaal wat meer beleving om nieuwe producten in het echt te zien en hierover van gedachten te wisselen met experts en vakgenoten. Niet alles lukt even goed digitaal, hoezeer we daaraan inmiddels ook gewend zijn.
Ook in deze IZ besteden we speciale aandacht aan het innovatieve karakter dat de installatiebranche al jaren uitstraalt. Dat komt natuurlijk omdat installatietechniek een bepalende rol speelt in de energietransitie. We hebben het dan niet alleen over warmtepompen die in rap tempo de markt veroveren maar ook over onderliggende technologie├źn, zoals digitalisering, die nodig zijn om de energietransitie tot een succes te maken. Het bewijst dat de installatiebranche volop in beweging is. En dat is vooral een goed teken.