Girlsday

Onlangs riep OTIB bedrijven uit de branche op hun deuren te openen op Girlsday. Girlsday is een jaarlijks evenement voor meiden met interesse voor techniek en vindt dit jaar plaats op 13 april. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter. Want het is meer dan ooit nodig! Natuurlijk heeft de branche vrouwen nodig voor hun kennis, vaardigheden en hun sterke communicatiekracht. En vanzelfsprekend is het van belang dat er een balans is tussen mannen en vrouwen in de sector. Maar er is meer aan de hand. De technische installatiebranche is immers dringend op zoek naar nieuwe werknemers!
Girlsday is bedoeld om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. Bedrijven openen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar om aan de slag te gaan met techniek en kennis te maken met ervaren vakvrouwen. In het verleden hebben veel bedrijven uit de installatiebranche meegewerkt aan deze dag en gezien de reacties uit de branche zal dat dit jaar ook weer het geval zijn.
Bij sommigen veroorzaakt deze dag soms opgetrokken wenkbrauwen. Want is het echt nodig? Ik heb maar één antwoord op deze vraag: ja!
We staan als branche voor spannende tijden. Door de vergrijzing wordt de roep om vakbekwame technische medewerkers groter. Naast de vele jongens en mannen die de techniek instromen kan een groter aandeel meisjes en vrouwen helpen om aan deze vraag tegemoet te komen. Juist nu, in een aantrekkende markt waar het aantal vacatures in rap tempo toeneemt. Maar waarom is het dan nodig om extra reclame te maken voor meiden? Omdat we er tot op heden blijkbaar nog onvoldoende in zijn geslaagd vrouwen echt de wereld van de techniek te laten leren kennen. En dat is precies wat Girlsday doet. Het laat hen zien dat techniek voor vrouwen echt een optie is die hen goede kansen biedt. Of het ons lukt om meer meiden en vrouwen de weg naar de branche te laten vinden, zal moeten blijken. Maar ik heb er vertrouwen in!

Geef een reactie