Een duurzame installatie? Weg met lucht en vuil!

Lucht en vuil in cv-installaties zijn een veelvoorkomend probleem. Voor een duurzame en efficiënte installatie is het daarom van belang om zowel een lucht- als vuilafscheider te plaatsen.

Lucht in de installatie

De luchtafscheider DISCAL® is ontworpen om automatisch en continu alle lucht uit verwarmings- en koelinstallaties te verwijderen bij zeer lage drukverliezen. De circulatie van volledig ontlucht water voorkomt dat lucht zich ophoopt in leidingen en radiatoren en gaan ze lawaai, corrosie en cavitatie in de circulatiepomp tegen. Deze luchtafscheider is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

Geen plek voor een traditionele luchtafscheider? Geen nood. De kunststof DISCALSLIM® werd speciaal door Caleffi ontworpen om toe te passen in kleine ruimtes. Door het geïntegreerde T-stuk is plaatsing ervan zeer eenvoudig. Een speciaal veiligheidskapje voorkomt lekkage en eventuele schade als gevolg. Deze kleine luchtafscheider heeft verder dezelfde features als de DISCAL®.

Vuilafscheiders

De kunststof vuilafscheider met magneet DIRTMAG® verwijdert alle vuildeeltjes (ook metalen) uit de installatie. Hij kan snel en makkelijk gereinigd worden en kent een langere periode tussen de onderhoudsbeurten.

Ook deze vuilafscheider kent een zeer laag drukverlies en is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

Deze lucht- en vuilafscheiders van Caleffi zijn horizontaal én verticaal te plaatsen en kennen een zeer laag drukverlies. Geen plek voor de traditionele luchtafscheider DISCAL®? Geen nood. De DISCALSLIM® werd speciaal door Caleffi ontworpen om toe te passen in kleine ruimtes. Beide zorgen voor een automatische ontluchting van het systeem.