Doorwerken

De branche doet er alles aan om in tijd van coronacrisis de boel draaiende te houden. Zowel grote als kleine installatieprojecten vinden nog doorgang, waarbij maatregelen in acht worden genomen om dit ook verantwoord en veilig te kunnen doen.
Ook wij als redactie blijven gedreven doorwerken om de branche van het noodzakelijke vaknieuws te voorzien. Want ondanks de crisis zijn er voldoende ontwikkelingen die onze aandacht verdienen. In deze uitgave staan bijvoorbeeld de warmtepompen en aanverwante technologieën centraal, die in de energietransitie een belangrijke rol spelen.
Toch hebben we besloten om de laatste printuitgave van InstallateursZaken die vóór de vakantieperiode verschijnt – namelijk die van juni – niet te gaan maken. Belangrijkste reden hiervoor is dat onze redactiemedewerkers alleen nog maar vanuit huis werken. We merken dat het hierdoor lastiger is geworden om de kwaliteit van onze artikelen in deze situatie op het niveau te houden dat u van ons gewend bent. Ook ontstaat er steeds meer tijdsdruk, omdat de mensen die wij interviewen of die we om een gastbijdrage vragen, hiervoor minder tijd kunnen vrijmaken. Gelijktijdig zien we dat door het vele thuiswerken in de branche het bezoek aan onze online-mediakanalen juist explosief is toegenomen.
Daarom maken we van de nood nu een deugd: in ieder geval tot en met augustus gaan we onze redactionele inspanningen volledig richten op onze digitale mediakanalen. We blijven vakinhoudelijke artikelen maken maar die plaatsen we gewoon direct wanneer ze klaar zijn. Dus geen harde deadline voor één specifieke uitgave, maar simpelweg zo snel als het kan. Daarnaast zullen we de dagelijkse berichtgeving op onze kanalen intensiveren. Een win-win-situatie dus: we doen geen concessies aan de kwaliteit van onze redactie en deze komt doorlopend beschikbaar.
Dus, op de hoogte blijven van actueel vaknieuws en diepgaande vakinformatie? Houd onze digitale mediakanalen in de gaten. Bezoek regelmatig Installatienet.nl, ons Twiteraccount @Installatienet en de Facebookpagina van Installatienet. Gratis aanmelden voor de Installatienet nieuwsbrief en/of onze IZ-app kan natuurlijk ook.
Tot slot, na de zomervakantie verwachten wij gewoon weer terug te zijn met onze reguliere printuitgave IZ. Want ook wij blijven verantwoord doorwerken.