Een bijzondere weg naar een nieuwe baan

Arbeidsmarktcoaches van de technische installatiebranche helpen werkgevers bij het vinden van werknemers en andersom. Daarbij komen matches tot stand die op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend leken. Twee succesverhalen.

Nederland, Rotterdam, 13-07-2016 Robert van Wieren, medewerker van Trigion in Rotterdam
Robert van Wieren, medewerker van Trigion in Rotterdam

Robert van Wieren is 49 jaar en was na het faillissement van Imtech op zoek moest naar een nieuwe baan. Dat was niet makkelijk, ook al omdat het persoonlijk noodlot toe sloeg. Zijn vrouw werd op de fiets aangereden. Wat volgde was een zorgvolle periode van twee weken ziekenhuis en twee maanden revalidatiecentrum. “Het was heftig. Vooral ook omdat onze jongste zoon met diabetes type 1 veel aandacht verlangt. Mijn vrouw nam die zorg meestal op zich maar dat pakte ik nu op. Ik moest binnen een half uur bij mijn zoon kunnen zijn als er iets mis ging en dat bepaalde mijn bewegingsruimte. Solliciteren bleek lastig omdat ik na mijn ontslag ook geen auto meer had.” Robert nam contact op met de arbeidsmarktcoach. “Ze gaf direct aan dat er veel kansen waren gezien mijn CV. Dat gaf hoop.” Het werd een bijzondere route naar een nieuwe baan.

Sollicitatiegesprek thuis

Trigion had belangstelling voor de kennis en het vakmanschap van Robert. “Maar de oorspronkelijke vacature sloot niet echt aan op mijn ervaring. Toch werd ik gebeld met de vraag of ik langs wilde komen want men zag absoluut mogelijkheden. Zonder auto was dit echter lastig.” Wat er vervolgens gebeurde was bijzonder. De manager van Trigion bood aan het gesprek bij Robert thuis te laten plaatsvinden. “Hij zei letterlijk: ik kom vanmiddag om 15.45 uur wel even bij je langs. En dat gebeurde. We hebben een goed gesprek gehad van anderhalf uur.” Tijdens dat gesprek bleek men enthousiast voor Robert, maar er moest nog een gesprek plaatsvinden met de projectmanager. En ook dit gesprek kon bij Robert thuis plaatsvinden. “Dat was een op vrijdag en de maandag erop kreeg ik al bericht dat ik kon komen. Op woensdag lag het aanbod er, op vrijdag waren we rond en de maandag erop startte ik. Mijn auto stond klaar, net zoals mijn laptop en mobiele telefoon.”

Geef een reactie