Warmtepomp kiezen

MET EEN DIGITALE VRAGENLIJST

Dat de cv-ketel zijn langste tijd gehad heeft is inmiddels duidelijk. Toch kan het voor installateurs lastig zijn consumenten te informeren over de alternatieve duurzamere mogelijkheden, zoals warmtepompen. Daarom heeft BDH de WarmtepompverkennerPro ontwikkeld, een online tool die de installateur hierbij helpt.

De installatie van een duurzame verwarmingsinstallatie heeft meer voeten in de aarde dan de installatie van een cv-ketel. Hierdoor zijn sommige installateurs terughoudend om warmtepompen te adviseren. Terwijl deze techniek veel mogelijkheden biedt. Er is nu een tool ontwikkeld die de keuze vereenvoudigt: de WarmtepompverkennerPro.

Digitale opname

De kern van deze is een digitaal opnameformulier. Als installateur loop je, bijvoorbeeld tijdens een huisbezoek, samen met de potentiële klant door een digitale vragenlijst. Zo komen de belangrijkste zaken voor een goed advies over de verschillende typen warmtepompen automatisch voorbij. Ook is er de mogelijkheid de eisen en wensen van de klant mee te nemen. De tool geeft uiteindelijk een indicatie van het type warmtepomp dat in de woning past. Daarnaast geeft de verkenner aan wat de aandachtspunten zijn en waar kansen liggen voor verbetering van de woning in combinatie met een bepaalde verwarmingsinstallatie. Denk aan het optimaliseren van het afgiftesysteem, het verzwaren van de elektriciteitsaansluiting of een check op de ruimte voor installaties binnen en buiten de woning.

Inzicht

Elke opname wordt automatisch opgeslagen in de klantendatabase van de tool. Hierdoor is deze direct digitaal beschikbaar en makkelijk terug te halen en aan te passen. Ook kan worden aangegeven of de klant meer informatie wenst, er een offerte gemaakt moet worden of werkzaamheden ingepland kunnen worden. Hiermee wordt het makkelijker eventuele acties richting klanten op te volgen.
De opnamen zijn daarnaast meteen in te zien door collega’s, zodat ook zij inzicht hebben in het contact met de klant en de acties die nodig zijn. Met de bibliotheekfunctie heeft de installateur tijdens de uitvoering bovendien alle benodigde documenten binnen handbereik, zoals installatievoorschriften en gebruikershandleidingen.

Adviesproces

Een gedegen warmtepompadvies is uiteindelijk maatwerk en hierbij is ook voldoende kennis van de installateur van belang. De WarmtepompverkennerPro ondersteunt bij dit adviesproces met het geven van een goede indicatie, digitalisering van klantopnamen en het bieden van relevante informatie 

WarmtepompverkennerPro in het kort

- kies samen met uw klant het type warmtepomp;
- neem klantgegevens, wensen en eisen op in het dossier;
- sla verkoopstatus en acties op;
- bekijk de volledige lijst met best practices en aandachtspunten;
- zoek oude dossiers terug en bekijk statistieken van uw klanten;
- vergeet nooit meer een klantactie uit te voeren;
De WarmtepompverkennerPro is in de laatste fase van ontwikkeling en komt binnenkort beschikbaar voor installateurs. Meer informatie: tools@bdho.nl.
WarmtepompverkennerPro is een initiatief van adviesbureau BDH, dat installateurs ondersteunt door o.a. kennis te delen voor het eenvoudig realiseren van duurzame woningbouw. www.bdho.nl