Trends in de badkamer

VORM, KLEUR EN WATERBESPARING

Villeroy & Boch heeft het afgelopen een stroom aan nieuwe producten op de markt gebracht. Ook is een aantal bestaande collecties in een ander jasje gestoken. Daarmee speelt de sanitairfabrikant naadloos in op de huidige trends. IZ nam een aantal vernieuwingen onder de loep.

Laten we beginnen met kleur. Zowel in de Subway 3.0, Loop & Friends als Artis collectie speelt kleur een belangrijke rol. Zo is het traditionele wit in verschillende tinten beschikbaar. Daarnaast heeft de sanitairfabrikant het kleurenpalet voor de Loops & Friends wastafels en de Artis collectie uitgebreid (zie kaderteksten).

Wellnessparadijs
Nu de badkamer langzaam maar zeker verandert in een wellnessparadijs, spelen sanitairfabrikanten eropin door een ruimer assortiment aan mogelijkheden te bieden voor de inrichting. Zo wordt het steeds normaler om ook losstaande baden te installeren. Villeroy & Boch biedt in de nieuwe Subway 3.0 collectie vrijstaande en back-to-wall baden aan. Ook bevat de collectie een nieuw inbouwbad. De baden hebben een ergonomische vormgeving en een slechts 10 mm brede rand. Ze zijn gemaakt van het unieke materiaal Quaryl: dit is kras- en slijtvast, het voelt prettig aan en het badwater blijft langer warm.

Functionaliteiten
Naast het bredere assortiment, neemt ook het aantal functionaliteiten toe van de afzonderlijke oplossingen. Zo kan het inbouwbad uitgerust worden met een whirlpoolsysteem. En met SilentFlow: waarmee het bad zich stil en snel vanuit de bodem vult. De bijna onzichtbare plug wordt voorgemonteerd, vlak met de bodem van het bad en biedt een stroomsnelheid van tot 20 liter water per minuut.

Combineren
Daarnaast wordt het steeds eenvoudiger om systemen in te bouwen en te combineren met andere producten. Kijk bijvoorbeeld naar de Loop & Friends wastafels. De ruime keuze aan vormen (rechthoekig, ovaal en rond) en aan plaatsingsmogelijkheden, zoals opbouw, inbouw en onderbouw, bieden veel mogelijkheden. Ze zijn goed te combineren met een plank, een blad van marmer of een stijlvol meubel uit de Collaro, Finion of Legato collecties.

Waterbesparing
Tot slot gaat ook de dreigende waterschaarste niet voorbij aan sanitairfabrikanten. Zo omvat de Subway 3.0 collectie ook een nieuw toilet, dat voorzien is van TwistFlush technologie. Dit is een nieuw spoelsysteem dat een optimale spoeling combineert met waterbesparing (zie kadertekst). Maar belangrijker nog is dat in sanitairland langzaam maar zeker een mogelijke invoering van de Waterprestatienorm (WPN) steeds meer aan populariteit lijkt te winnen 

Artis

Villeroy & Boch Artis is een nieuwe, moderne lijn voor opzetwastafels die zijn gemaakt van TitanCeram. Deze wastafels hebben een minimalistisch, elegant design waarbij voornamelijk de lichtheid van het materiaal Villeroy en Boch Artis onderscheidt van andere opzetwastafels. Er zijn recentelijk vier nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd: Bordeaux, Rust, Indian Summer en Sage Green waarmee ingespeeld wordt op de huidige kleurtrends. Ook is Artis verkrijgbaar in een geheel witte uitvoering in glans of mat. De Artis opzetwastafels zijn verkrijgbaar in vier vormen – rond, ovaal, vierkant en rechthoekig – en kunnen gecombineerd worden met meubels uit de Finion, Collaro en Legato collecties.

Wastafels

De Loop & Friends wastafelcollectie is vorig jaar vernieuwd waarbij de moderne, organische vormgeving direct zal opvallen. De nieuwe wastafels zijn gemaakt van TitanCeram en ze zijn voor het eerst in fullcolour leverbaar, in matte tinten als Ebony (mat zwart), Graphite (mat grijs) en Almond (mat beige) en daarnaast in de wittinten White Alpin (glans) en Stone White (mat). De ruime keuze aan vormen (rechthoekig, ovaal en rond) en aan plaatsingsmogelijkheden, zoals opbouw, inbouw en onderbouw, bieden veel mogelijkheden; mix & match ze met een plank, een blad van marmer of met een stijlvol meubel uit de Collaro, Finion of Legato collecties. Een mooie combinatie kan bovendien gemaakt worden met het Subway 2.0 toilet in Ebony of Graphite.

Experience Center

Afgelopen september opende Villeroy & Boch de Villeroy & Boch Experience voor professionals in Vianen. De divisies Bathroom and Wellness en Tegels presenteren hier hun collecties. De showroom is bedoeld voor de vakhandel: voor de retail, groothandel, installatie- en projectenbranche, designers en architecten. Deze locatie biedt een scala aan mogelijkheden voor het – op afspraak - ontvangen van klanten, het organiseren van noviteitenpresentaties en events en het verzorgen van producttrainingen. Eerder in 2022 kreeg Dining & Lifestyle hier al een showroom voor de zakelijke B2B Hospitality markt. Een logische vervolgstap was dan ook om dit uit te breiden met een showroom voor de twee andere divisies. Deze nieuwe showroom, centraal gelegen in het land, versterkt de synergie tussen deze drie divisies.