Topcoaches zijn helden!

De recente uitreiking van de titel ‘TopCoach van het Jaar 2023’ in de technische installatiebranche biedt met de prachtige ervaringsverhalen niet alleen een inkijkje in excellent praktijkbegeleiderschap, maar ook in hoe duurzaamheid en personeelsbeleid hand in hand gaan. Zij zijn de helden van de bedrijven die het verschil maken voor medewerkers die hun weg nog in de techniek moeten vinden.
Duurzaam ondernemen is meer dan alleen het toepassen van groene technologieën. Het gaat verder dan het hergebruiken van materialen en een elektrisch autopark. De essentie van duurzaam ondernemen komt ook tot uiting in de manier waarop we omgaan met onze medewerkers. Een duurzaam personeelsbeleid zet in op het creëren van een veilige werkplek, maar ook op het aanmoedigen van persoonlijke ontwikkeling. In een tijd waarin het vinden van geschikt personeel een uitdaging is, wordt het des te belangrijker om zuinig te zijn op onze medewerkers.
De recent bekroonde TopCoaches Sanjay Bhoendie, Marleen Siebers en Piet Jonker - belichamen dit duurzame personeelsbeleid. Bhoendie, werkzaam bij Lomans in Capelle aan den IJssel, heeft zijn focus verlegd naar het begeleiden van nieuwkomers in het vak. Siebers, verbonden aan IW Brabant-Zeeland, valt op door haar bijzondere relaties met leerlingen en haar inzet op actieve betrokkenheid van ouders, collega’s en de school bij het leerproces. Jonker, oprichter van Jonker Totaaltechniek in Uitgeest, neemt de verantwoordelijkheid om leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden.
Deze TopCoaches laten zien dat duurzaam ondernemen inzet op het investeren in de groei en het welzijn van medewerkers. Ze zijn de bewijzen dat duurzaamheid en personeelsbeleid twee zijden zijn van dezelfde medaille. Zij zijn de helden die het verschil maken voor medewerkers. Zij staan voor, naast en achter de nieuwe lerende medewerkers. Een bron van inspiratie

Sven Asijee
Directeur Wij Techniek