Sanitair op VSK 2020

ONDERGESCHOVEN KINDJE OP DE BEURSVLOER

Het is heel wat edities geleden dat VSK een volwaardig programma sanitaire producten liet zien. De beurs was ooit zelfs in het weekend open voor particulieren op zoek naar een badkamerinrichting. Een succes werd dat nooit en inmiddels lijkt het sanitair-gedeelte sowieso het ondergeschoven kindje van de beurs te zijn geworden. Reden voor IZ om wat extra aandacht aan enkele sanitaire noviteiten te besteden.

Zo laat Viega een nieuwe generatie voorwandsystemen zien. De Prevista heeft een inbouwreservoir dat – samen met verschillende identieke onderdelen – zowel voor wand-, staanderconstructie- als railmontage kan worden ingezet. Er is alleen nog onderscheid tussen de droogbouwsystemen Prevista Dry en Prevista Dry Plus en Prevista Pure voor de natbouw.
Alle elementen hebben eenzelfde standaardhoogte (1200 mm) en inbouwreservoir. De spoeltechniek is altijd gelijk, onafhankelijk van bouwhoogte en -diepte.

Montagegemak
Op het element kan een optionele wandhouder worden aangesloten, zodat de gewenste diepte handmatig en flexibel kan worden ingesteld. Alle beweegbare en handmatig te monteren onderdelen zijn geel gekleurd. Zo is in één oogopslag duidelijk wat handmatig kan worden gemonteerd. Een voorbeeld daarvan zijn de schuifelementen op het afvoerventiel waarmee zowel de volledige of gedeeltelijke spoeling wordt ingesteld als de instelbare spoelstroombegrenzer of bevestiging van het vulventiel.

Afvoerventiel
Verder zijn de instelmogelijkheden van de gewenste spoelhoeveelheid via het afvoerventiel vereenvoudigd en zorgt een gepatenteerde spoelstroombegrenzer voor een optimale spoelstroom. Daarmee kan de spoeling van het inbouwreservoir worden afgestemd op uiteenlopende wc-keramieken, ook randloze. Daarnaast zijn er voorwandelementen verkrijgbaar met de optie om het wc-keramiek in hoogte te verstellen en moderne douche-wc’s aan te sluiten.

Slim toilet
In een openbaar toilet kan de gebruiker nog wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan. Wisa wil dit voorkomen en brengt daarvoor een slim toilet op de markt: een future proof sanitairoplossing uitgerust met sensortechniek die een optimale gebruikerservaring garandeert, aldus de fabrikant. Het toilet combineert het Wisa XS frame en een EOS Infraroodsensor met een design toilet voorzien van de IPEE Spectre®-technologie. Grootste troeven ten opzichte van traditionele automatisch gespoelde toiletten? Hij spoelt alleen én consequent wanneer het moet. Het toilet blijft zo schoon zonder water te verspillen. Een overloopbeveiliging voorkomt bovendien dat het toilet overstroomt.

Douche-wc
Bij TECE Nederland staat de douche-wc TECEone centraal. De technologie van deze wc is minimaal gehouden voor een betrouwbare werking en eenvoudige installatie. De douche-wc werkt intuïtief zonder afstandsbediening. De temperatuur van het water en de hoeveelheid kan met twee knoppen worden ingesteld. Hij functioneert zonder elektra, pomp of elektronica en is daardoor minder storingsgevoelig. Tijdens de beurs maakt u kans op het winnen van een complete TECEone inclusief wc-bedieningsplaat en miniboiler.
Kleurrijke doucheprofielen
TECE introduceert daarnaast drie nieuwe kleuren van de serie TECEdrainprofile doucheprofielen: Black Chrome, Gold Optic en Red Gold. Elke kleur is leverbaar in een gepolijste en geborstelde uitvoering. De nieuwe kleuren zijn afgestemd op de armaturen van Hansgrohe Axor. Ook de TECEsquare wc-bedieningsplaat is in dezelfde drie accentkleuren leverbaar. 

Waar staan de in dit artikel genoemde exposanten op de VSK?
- Viega: hal 8, standnr. C010
- Wisa: Hal 8, standnr. C054
- TECE: hal 7, standnr. E026
- Wavin: hal 8, standnr. C034

geluidsarme afvoer

Wavin, gespecialiseerd in kunststof leidingsystemen, lanceert een verbeterd geluidsarm afvoersysteem, Wavin AS+. Het is de opvolger van de Wavin AS, dat de fabrikant al meer dan 30 jaar op de markt brengt. Het systeem zorgt ervoor dat afvalwater nog minder lucht- en contactgeluid produceert. Een andere blikvanger is de Tigris K5/M5 (foto). Dit leidingsysteem voor drinkwater en cv met een akoestisch alarmsysteem voor het opsporen van ongeperste fittingen, is genomineerd voor de VSK Awards in de categorie Installateurszaken.