Ontstoppen

Deze uitgave staat voor een groot deel in het teken van de vakbeurs VSK. Het belooft een interessante editie te worden. De bouwsector doet het goed. Sommige installatiebedrijven kunnen nu al het werk niet meer aan, vooral door een gebrek aan geschoold personeel.

In het verlengde hiervan verwacht ook de VSK een opleving, van haar bezoekersaantallen welteverstaan. Want de laatste edities namen deze nogal af.
De organisator denkt dat de positief gestemde installateur de weg naar de beurs weer zal weten te vinden. Althans, de ervaren installateur. “De jongeren gaan we met een aangepast programma over de streep trekken”, vertelt beursmanager Patrick Schilte in deze uitgave. “We willen ze triggeren om de nieuwe technologie die de installatiebranche slimmer gaat maken, te beleven en er zelf mee aan de slag te gaan.”

Want veel jongeren voelen zich totaal niet aangetrokken tot de installatietechniek. Installateur Marco Dirks merkt dit in zijn eigen praktijk, vertelt hij elders in deze uitgave. “Mensen blijven de installatiesector associëren met loodgieters die in een overall de wc aan het ontstoppen zijn. Zelfs als de vakbeurs een heel ander beeld laat zien met slimme technieken, blijft er een negatief imago aan ons kleven in de buitenwereld. En dat is funest, want daar moet de nieuwe instroom vandaan komen.”