Nieuwe kansen

Het belang van een baan is helder. Maar het vinden en behouden van een baan is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker niet als je een arbeidsbeperking hebt. Toch hebben werkgevers in Nederland iets unieks gedaan: ze hebben met elkaar en met de overheid afgesproken om juist mensen met een arbeidsbeperking een baan aan te bieden. 100.000 banen in 11 jaar tijd welteverstaan! Niet omdat het moet, maar omdat zij geloven in de kracht van juist deze werknemers. Ook de technische installatiebranche neemt hierin zijn verantwoordelijkheid. En daar ben ik oprecht trots op!
“Het is een kwestie van gewoon doen en ervaren en je krijgt er veel voor terug. Het geeft een boost aan de sfeer in het bedrijf. En met alle hulp die je krijgt, sta je er niet alleen voor”, zo vertelde een werkgever mij tijdens een bezoek aan zijn bedrijf. Hij nam een werknemer aan met een vorm van autisme. Maar niet alleen hij is blij. Als ik later de werknemer spreek, zie ik vooral glimmende ogen: “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en voel dat ik er eindelijk weer toe doe. Soms is het werk lastig en moeilijk. Maar dan ben ik blij met de hulp die ik krijg.”
Voor de bedrijven in onze branche zijn er goede redenen om de handschoen op te pakken. Zij krijgen gemotiveerde werknemers en een goede begeleiding vanuit de branche en de overheid. Werknemers met een arbeidsbeperking zorgen voor meer diversiteit op de werkvloer en een divers team is bewezen effectiever en daadkrachtiger. Het in dienst hebben van mensen met een arbeidsbeperking kan bedrijven bovendien helpen bij de gunning van aanbestedingstrajecten. En daarnaast zijn er ook nog diverse fiscale voordelen.
Het begint altijd met een eerste stap. En OTIB maakt die voor u zo gemakkelijk mogelijk. De regionale arbeidsmarktcoaches staan voor u klaar om voor u aan de slag te gaan. Dus neem vooral contact met hen op. Of ga naar www.100000banen.otib.nl en overtuig u zelf van het belang van het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking. Voor uw bedrijf, voor uw nieuwe werknemer en voor een open branche!

Bea Berndsen
Directeur OTIB

Geef een reactie