Kleur in de badkamer

SANITAIR-EXPOSANTEN OP DE VSK

Er staan dit keer maar weinig sanitair-exposanten op de VSK. Het mag dan op de beurs een onderbelicht onderwerp zijn, hier zetten we deze exposanten in de schijnwerpers. Wat opvalt is dat kleur in de badkamer een belangrijke rol speelt.

Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer spelen individueel design en persoonlijk karakter een steeds grotere rol.
De Grohe Colors collectie maakt het eenvoudig om een geheel gepersonaliseerde badkamer te creëren: in eigen kleur, stijl en afwerking, van kranen en douche tot aan de accessoires die zorgen voor de finishing touch.

Complete oplossing
Eén van belangrijkste kenmerken van de Colors collectie is de brede keuze in kleuren. Grohe biedt zelfs een kleurenportfolio voor montagedelen, douches, accessoires en bedieningsplaten, aangevuld met een aanbod in keramiek.

PVD Coating
De sanitairfabrikant produceert de Colors producten op basis van haar Physical Vapor Deposition (PVD) proces. Dit proces zorgt voor een nog bredere kleurkeuze en biedt tegelijkertijd een afwerking die drie keer zo hard en tien keer krasvaster is dan een gegalvaniseerde finish. Naast chroom bestaat de Color collectie uit diverse andere kleurdesigns, waaronder SuperSteel, Cool Sunrise (goud), Warm Sunset (koper) en Hard Graphite (antraciet).

Stijlvolle combinatie
De ruime keuze aan vormen en plaatsingsmogelijkheden, zoals opbouw, inbouw en onderbouw, bieden veel mogelijkheden. Een stijlvolle combinatie kan gemaakt worden met het Subway 2.0 toilet dat nu verkrijgbaar is in dezelfde kleuren als de Loop & Friends wastafels.

Organische wastafels
Villeroy & Boch heeft de Loop & Friends wastafels vernieuwd waarbij de moderne, organische vormgeving direct opvalt. De nieuwe wastafels zijn gemaakt van het premium materiaal TitanCeram, waardoor ze fijne randen en dunne wanden hebben. Voor het eerst zijn ze in fullcolour leverbaar, in tinten als Ebony (mat zwart), Graphite (mat grijs) en Almond (mat beige) en daarnaast in de wittinten White Alpin (glans) en Stone White (mat).

Opzetwastafels
Aan de populaire Artis collectie opzet­wastafels van Villeroy & Boch zijn 4 nieuwe BiColour tinten toegevoegd, die inspelen op de huidige interieurtrends. Het kleurpalet is samengesteld door de internationale designer Gesa Hansen, die er nieuwe tinten als Sage Green, Indian Summer, Bordeaux en Rust aan toevoegde. Verrassend van de Artis-collectie is de tweedeling in kleur: vanbuiten een stijlvolle tint in zijdeglans, vanbinnen glanzend wit. Artis is verkrijgbaar in diverse vormen: rechthoekig, vierkant, rond en ovaal.

Zwarte bedieningspanelen
WISA doet ook iets met kleur. De fabrikant heeft een bekend bedieningspaneel in een nieuw jasje gestoken. Het kunststof bedieningspaneel Delos is vervaardigd uit ABS en nu ook verkrijgbaar in mat zwart. Het paneel is uitgevoerd met dual flush toetsen, waarmee gekozen kan worden voor een kleine spoeling van 3 liter of een grote spoeling van 6 liter.
Naast de Delos mat zwart levert WISA ook de Kantos panelen, die in de trendkleuren brons, koper en titanium black verkrijgbaar zijn. De strakke, rechthoekige bedieningspanelen hebben mechanische bediening en zijn geschikt voor de XT inbouwsystemen en voor de XF inbouwreservoirs. De strakke hele of halve lijn geeft de hele of halve spoeling weer.

Comfortabel baden
Daarnaast zal WISA haar baden presenteren op de VSK. Het Dani bad bijvoorbeeld, met ronde rugzijden en veel binnenruimte. Dankzij de afgeronde hoeken en de brede badrand is er voldoende ruimte voor een badmengkraan. Na het aansluiten van het water en de afvoer is het bad meteen klaar voor gebruik. Tegelen is niet meer nodig. Verkrijgbaar in semi-vrijstaand, en als hoekbad, in zowel links als rechts.
De Cerus is een bad waar optimaal ligcomfort is gecombineerd met een minimalistische vorm. Dit bad heeft een vlakke rugzijde met lendesteun en ondersteunt de vorm van de rug. De voetzijde is steiler gemaakt om een grote binnenruimte te creëren: dus ook geschikt om als douchebad te gebruiken. De strakke symmetrische badranden bieden ruimte voor een badrandkraan of de bediening van het massagesysteem. Verkrijgbaar in 3 afmetingen: 170 x 80, 180 x 80 en 190 x 90
De Tesa tenslotte, is een bad waar optimaal ligcomfort, een rond design en multifunctionaliteit elkaar ontmoeten. Ook hier een vlakke rugzijde met lendesteun, die de rug volgt én ondersteunt, en een steilere voetzijde. Met de afvoer aan de lange zijde zit biedt de Tesa plaats aan twee personen. Verkrijgbaar in 3 afmetingen: 170 x 80, 180 x 80 en 190 x 90 

Gemak op de bouwplaats

De VSK-stand van Geberit staat dit jaar in het teken van het FlowFit aanvoersysteem. Het systeem is genomineerd voor de VSK Award 2022. Alles wat het werk op de bouwplaats moeilijk en omslachtig maakt, behoort nu tot het verleden, stelt de fabrikant. Zo hoeft de installateur niet meer te ontbramen of kalibreren, is er zekerheid tijdens het installatieproces door speciale uitvoeringskenmerken in de fitting, is een onhandige werkhouding passé en hoeft er geen gereedschap gewisseld te worden.

Standleidingen verbinden
Nieuw is ook de Geberit Silent-db20 offset fitting. Met deze speciale fitting kunnen standleidingen met elkaar worden verbonden, ook als ze niet perfect op één lijn liggen. Met de fitting kan een afwijking tot 10 cm worden gecorrigeerd.

Vlakke douchevloer
Op het gebied van douchevloeren introduceert Geberit de Nemea douchevloer. Het betreft een vlakke douchevloer die, indien gewenst, ook verhoogd ingebouwd worden. De witte douchevloer van slijtvast acryl is verkrijgbaar in een hoogglans of matte afwerking. Een kamvormige haarzeef onder de afvoerkap voorkomt dat de sifon verstopt raakt en vergemakkelijkt het schoonmaken. Met negen maten is de douchevloer Nemea zowel geschikt voor kleine als grotere badkamers.