“Duco legt met gratis seminar de bouwstenen voor de school van morgen”

themadag-duco-frisse-scholen-2016Hoofdpijn, verminderde productiviteit, ziekteverzuim: ze leggen de pijnpunten als gevolg van een ondermaats binnenklimaat in scholen meedogenloos bloot. Maar evenzeer met een inefficiënt energieverbruik hebben schoolbesturen nog veelal af te rekenen. Dat de roep om een optimaal binnenklimaat dan ook niet langer kan worden genegeerd, neemt Duco wel zeer letterlijk. Via een gratis seminar, gewijd aan het thema ‘Frisse Scholen’, wil de ventilatie- en zonweringspecialist een concreet antwoord geven op de noodkreet vanuit de markt naar kansrijke oplossingen.
Er is de voorbije weken en maanden al heel wat inkt gevloeid over het binnenklimaat in Nederlandse scholen. Maar het is dan ook een dramatisch cijfer: in zo’n tachtig procent van de scholen heerst een slecht binnenklimaat. “Nochtans is het investeren in een gezonde en comfortabele leeromgeving voor leerlingen en docenten geen slechte zaak”, stelt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Recent onderzoek van de GGD en TNO wijst immers uit dat een dergelijke investering leidt tot een toename van de leerprestaties tot 23% alsook een daling van het ziekteverzuim tot zelfs 25%, en dan hebben we het nog niet gehad over het gunstige effect op de energiekosten.”

Marktonafhankelijke sprekers

“Bij Duco geloven we sterk dat een frisse, comfortabele én energiezuinige school geen toekomstmuziek hoeft te zijn”, vervolgt Dejonghe. “Daarom binden we de strijd aan, en willen we de bouwkolom, overheden en schoolbesturen via een gratis seminar op 9 november bewustmaken dat het met een mix van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen ook anders kan. Hiervoor zullen praktijkgerichte cases vanuit onze eigen ervaring worden aangewend, voorafgegaan door twee marktonafhankelijke sprekers van adviesbureaus Studio dVO en Aldus bouwinnovatie. Deze experts zullen niet enkel ingaan op de omgevingsfactoren voor een gezond klaslokaal. Ook een ‘natuurlijke’ strategie voor het realiseren van nul-op-de-meterscholen nemen de aanwezigen mee naar huis.”

Duurzaamste onderwijsgebouw

In lijn met het thema koos Duco voor een unieke locatie. Zo vormt het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland – I/O-gebouw HAN (Nijmegen) het decor voor deze themadag.
Geïnteresseerden die graag willen meebouwen aan gezonde schoolgebouwen kunnen zich inschrijven op www.duco.eu/seminars. Snel inschrijven, is de boodschap, want de plaatsen voor dit kosteloze event (incl. broodjeslunch) op woensdagvoormiddag 9 november zijn beperkt!

Geef een reactie