Designradiator

SIERAAD IN DE BADKAMER

Niva Bath, radiator met opbergruimte

Radiatoren vormen het zichtbare deel van de verwarmingstechniek in huis. Daarom is niet alleen de temperatuurafgifte belangrijk bij het ontwerpen van deze producten maar ook het uiterlijk en de functie ervan. Deze elementen vinden we dan ook steevast terug in badkamerradiatoren die nieuw op de markt verschijnen. Is er dan niets nieuws onder de zon. Jawel, een radiator waarachter kleding en handdoeken kunnen worden gehangen bijvoorbeeld. Of die geschikt is voor zowel hoge als lage temperaturen.

Met de nieuwe Niva Bath (hoofdfoto) breekt Vasco met trend om radiatoren zo dicht mogelijk tegen de wand te plaatsen. Deze designradiator staat op 30 cm van de badkamermuur en creëert zo ruimte voor bijvoorbeeld een kledinghaak en leggers die zich volledig uit het zicht bevinden. Alleen de onderste brede legger en de telescopische roestvast stalen steun worden aan de wand bevestigd.
Niva Bath is geïnspireerd op de klassieke Niva-radiator. De radiator is verkrijgbaar in 55 kleuren. De leggers zijn in zwart en wit beschikbaar.

Iguana, gebaseerd op stralende zon

Hogere warmteafgifte

Jaga heeft in haar programma designradiatoren opgenomen die geschikt zijn voor zowel hoge- áls lagetemperatuur-verwarming (LTV). De fabrikant speelt daarmee in op de overgang naar duurzamere verwarmingsmethoden.
De Iguana designradiator is geïnspireerd op een kindertekening van de stralende zon. De slanke, driehoekige buizen gaan een hoekje om en garanderen veel vermogen op weinig ruimte. Van bijna alle modellen is er ook een Plus variant verkrijgbaar. Bij dit type zorgt een strakke zijplaat voor meer warmteafgifte, waardoor de watertemperatuur verder omlaag kan.

Tetra, designradiator met hoge warmteafgifte

De Tetra designradiator bestaat uit een reeks gecombineerde vierkante, lange verwarmingselementen. Deze radiator beschikt over hoekprofielen die niet alleen de zijkanten afwerken maar ook zorgen voor convectie en dus een hogere warmteafgifte. Deze radiator is er standaard in drie kleuren en tegen meerprijs in één van de andere 51 kleuren.

 

 

Subway, moderne rechthoekige vorm

Passende oplossing

Voor ieder budget en voor iedere badkamer een passende oplossing. Dat is het motto van Zehnder Ingetogen basic of uitgesproken modern, het is allemaal mogelijk.
Het instapmodel Zeno heeft een klassiek design en is dankzij de geringe inbouwdiepte geschikt voor smalle ruimten. De radiator is verkrijgbaar in zowel cv- als elektrische uitvoering.
De Subway is juist bedoeld voor de moderne badkamer Het rechthoekige raamwerk en de ronde elementen zorgen ervoor dat dit model in elke moderne badkamer past. De radiator is in vrijwel iedere kleur leverbaar.

Metropolitan, ‘zwevende’ radiator

Een opvallende verschijning is de Metropolitan. Door het extreem vlakke ontwerp en het taps toelopen naar de muur lijkt het of deze radiator los aan de wand zweeft 

Zwart is de trend

Het is een niet te missen trend in de badkamer: zwarte producten.
Instamat brengt hiervoor de Jay op de markt. Deze elektrische handdoekdroger is overigens ook verkrijgbaar in geborsteld of gepolijst roestvast staal.
Het zwarte model is verkrijgbaar in hoogtemaat 1.720 mm. De rvs-uitvoering is er ook in 820 mm. De schakelaar met bijbehorende thermostaat bevindt zich aan de bovenkant. De handdoekdroger verbruikt ongeveer evenveel als een normale gloeilamp.
De Jay kan zowel in nieuwe als bestaande badkamers worden gemonteerd, in een inbouw- en een opbouwuitvoering.