De techniek achter Pinterest-badkamers testen

Veel mensen baseren hun keuzes voor de badkamer op basis van plaatjes, prijzen en moodboards op Pinterest. Als installateur kijk jij verder dan het mooie plaatje, want uiteindelijk wil je niet alleen een mooie badkamer afleveren, maar ook eentje waar mensen nog lang plezier van hebben en die bij de leefstijl van je klanten past. Maar dan wil je wél weten welke technieken er achter die perfecte Pinterest-plaatjes schuilgaan. En hoe kan dat beter dan door de producten zelf te testen?

Anno 2022 valt er waanzinnig veel te kiezen als het om de badkamer gaat. Van toiletkraantje tot inbouw regendouche en van brede watervalstraal tot waterbesparende douchekop in verschillende kleurafwerkingen. Hiermee is er altijd wel iets voor iedere smaak te vinden, maar dat maakt de keuze niet gemakkelijker op. En dit geldt zowel voor consumenten als voor installateurs. Waar een klant vaak blijft steken op de vraag of die gouden kraan wel past bij de betonlook waskom die ze hebben uitgekozen, denk jij als installateur natuurlijk al een paar stappen verder: hoe hoog moet de kraan zijn om het water goed in de kom te laten landen, is de doucheslang bij het bad lang genoeg en welk bedieningspaneel is er nodig om de grote regendouche te bedienen? En dan hebben we het nog niet gehad over het toepassen van energie- en waterbesparende kranen en douches.

Al met al sta ook jij als installateur voor veel keuzes als jij de droombadkamer van jouw klant wilt verwezenlijken. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. In The Water Studio in Amsterdam kun je sparren met experts over de te maken keuzes en kun je verschillen zelf ervaren aan de hand van werkende kranen en douches. Je kunt zelf testen wat waterdruk met de prestaties van een douche doet, voelt de verschillen tussen ‘normale’ en waterbesparende douchekoppen en merkt hoe soepel een kraangreep beweegt.

Wist je bijvoorbeeld dat bijna alle waterbesparende douchekoppen maximaal 9 liter per minuut verbruiken? Dit geldt zowel voor kleine handdouches als voor de grotere regendouches. Dankzij een aangepaste watervoering (EcoSmart) en doordat het water dankzij de Airpower-technologie met water wordt verrijkt, merk je hier nauwelijks iets van. Wie de proef op de som wil nemen, kan in The Water Studio een waterbesparende- en een reguliere douchekop naast elkaar aanzetten om ze te vergelijken met elkaar of met één van de meer dan 15 andere straalsoorten.

In de technische ruimte van The Water Studio kun je je  helemaal uitleven met alles wat het loodgietershart begeert: met werkende douches op een douchebron, heel veel leidingen en meetapparatuur kun je verschillende installaties simuleren om bijvoorbeeld te zien welk effect waterdruk op bepaalde douchekoppen kan hebben en hoe verschillende technologieën werken. De technische ruimte is alleen beschikbaar op afspraak. Hier kun je samen met experts de nieuwste kraan- en douchetechniek leren kennen. En die kennis komt natuurlijk perfect van pas als jij jouw klant van advies wilt voorzien.

Dus of het nu je klant is die niet kan kiezen tussen mat zwart en Brushed Black Chrome PVD, of dat je zelf even meer wilt weten over verschillende inbouwsituaties bij een bepaalde douche, soms moet je het gewoon even zien, voelen en ervaren om tot de juiste keuzes te komen. Je ervaart het verschil in The Water Studio Amsterdam. Dit Experience Center van de merken hansgrohe en AXOR design bevindt zich op de Naritaweg 126 in Amsterdam. Voor meer informatie kun je kijken op waterstudio-amsterdam.nl of contact opnemen met waterstudio@hansgrohe.nl. Langskomen op werkdagen tussen 8 en 17 uur kan natuurlijk ook!

Dit artikel is aangeleverd door hansgrohe als commerciële boodschap