Bent u al regisseur van uw loopbaan?

Of Nederland in 2050 CO2 neutraal is? Doekle Terpstra, voorzitter van Uneto-VNI, is ervan overtuigd. En de installatiebranche gaat in die energietransitie een sleutelrol vervullen. De installateur als energieregisseur. Het is een beeld dat mij erg aanspreekt.
In welke sectoren? Je kunt beter stellen in welke sectoren niet! In de gebouwde omgeving, infrastructuur, industrie en mobiliteit. En dat betekent: kansen voor werkgevers en werknemers om aan de slag te gaan met nieuwe kennis en nieuwe samenwerkingspartners, vanuit een rol die tien jaar geleden nog ondenkbaar was. Dat is spannend en gaaf om te doen!


Terecht stelt u zich wellicht een aantal vragen. Hoe ga ik deze kansen verzilveren? Hoe kan ik de regie nemen over de ontwikkeling van mijn loopbaan? Hoe bepaal ik mijn eigen koers? Kortom, wat heeft u nodig om regisseur te worden én te blijven in uw werk?
Graag bieden wij hierbij ondersteuning aan. Enkele weken geleden hebben we daarom samen met de vakbonden en andere technische opleidingsfondsen een tool gelanceerd: www.mijntechniekloopbaan.nl. Hiermee bieden we inzicht in uw huidige kennis en vaardigheden. U kunt zo eenvoudig digitaal bepalen waar u staat en wat het volgende station is. Deze tool reikt u de noodzakelijke inzichten aan om regisseur te kunnen zijn van uw eigen vakmanschap.
Regie voeren is echter niet vanzelfsprekend. Daarom gaan begeleiders van loopbaanworkshops en loopbaancoaches actief aan de slag om werknemers met deze tool te leren werken.
De installatiebranche is niet meer te vergelijken met die van tien jaar geleden. De innovaties volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Waar voorheen de installateur vooral onderaannemer was, wordt hij steeds meer spelbepaler. Ik nodig u uit om regisseur te worden van uw loopbaan. Om als vakman grip op het spel te krijgen én behouden. Ook zo’n zin in die uitdaging?