Airco aan boord

‘Van veldverwarming tot airco op hotelboot’ is de titel van één van de artikelen in deze uitgave. Deze titel geeft goed aan hoe divers installatietechniek kan zijn. Veel projecten zijn bijzonder, omdat het gaat om maatwerk. Iedere situatie vraagt om specifieke aandacht.
Juist nu we in een onzekere wereld leven, waarin Covid19 alles op zijn kop zet, moet dit de motivatie zijn om elke dag enthousiast aan het werk te gaan. Geen dag is namelijk hetzelfde.
We vroegen de installatiebranche om voor deze ‘projecten-uitgave’ de meest bijzondere, recent uitgevoerde of in uitvoering zijnde installatieprojecten kort voor ons te beschrijven. Dat bleek niet aan dovenmansoren gericht. In het eerder aangehaalde artikel is een selectie opgenomen uit de inzendingen die we ontvingen. Het artikel laat de verscheidenheid zien die de installatiebranche rijk is, maar toont ook dat installatietechniek een onmisbare plek in onze samenleving inneemt. Crises of geen crisis. Zonder installatietechniek geen veldverwarming, geen restaurant dat nog eten kan bereiden, geen oude woonboerderij die een nieuwe, duurzame bestemming kan krijgen en dus ook geen hotelboot waarin je comfortabel kunt verblijven.