• Allemaal aan de waterstofketel?

  Allemaal aan de waterstofketel?

  Volgens Kiwa kan waterstof in de toekomst aardgas vervangen. Het huidige gasnet zou hiervoor niet ingrijpend hoeven te veranderen. De belangenorganisatie voor cv-ketelfabrikanten steunt het plan. Maar is die overstap op waterstof, zoals KIWA en de VFK bepleiten wel echt zo duurzaam?Lees verder »
 • Eerlijker en efficiënter?

  Eerlijker en efficiënter?

  Nog even en de Installatievakbeurs gaat weer van start in Hardenberg. Ongetwijfeld zullen standhouders, experts en bezoekers weer tekeergaan tegen de manier waarop onze branche is ingericht. “Het kan allemaal veel eerlijker, transparanter en efficiënter”, valt er dan vaak te horen. “Kijk bijvoorbeeld eens naar de auto-industrie.” Maar klopt dat wel?Lees verder »
 • Waarom bijscholen?

  Waarom bijscholen?

  Volgens een onderzoek van HR-dienstverlener Raet doet 35% van de Nederlandse werknemers niets aan bijscholing. Nico van Leeuwen van opleider ROVC is niet verbaasd over de cijfers. Sterker nog: “Bij de middelgrote en kleine bedrijven in de installatiebranche volgt zeker de helft van het personeel geen bijscholingscursussen. ” Maar waarom zou je daar je tijd in steken, als het werk tegen de plinten aanklotst? De VSK gaf antwoord op deze vraag.Lees verder »
 • Comfortdouche?

  Comfortdouche?

  In 85% van de woningen staat nog een cv-ketel. Ze nemen de ruimteverwarming en warm waterproductie voor hun rekening. De gasgestookte cv-ketel is niet duurzaam, maar zorgt wel voor een ongelimiteerde beschikbaarheid van warm water. Maar daar komt nu verandering in.Lees verder »
 • Ketelleed?

  Ketelleed?

  Consumenten kunnen binnenkort via de Consumentenbond een cv-ketel aanschaffen. De bond gaat alleen de beste ketels uit haar test aanbieden. ‘Die zullen worden geïnstalleerd door een betrouwbare vakman met het OK CV-kwaliteitslabel en voor een eerlijke prijs’, aldus de bond. Installateurs zijn minder te spreken over het initiatief. Volgens Joyce Donat van de Consumentenbond hoeven ze zich geen zorgen te maken.Lees verder »