• Comfortdouches of recyledouches?

  Comfortdouches of recyledouches?

  We willen comfort, maar ook duurzaamheid. Dat leidt tot tegenstrijdige situaties, bijvoorbeeld in de badkamer. Zijn rainshowers en recycledouches wel met elkaar te verenigen? IZ voelde Walter van de Schee, Concept Developer bij Croonwolter&Dros erover aan de tand.Lees verder »
 • Be Smart?

  Be Smart?

  Uit onderzoek van GFK komt naar voren dat de belangstelling voor het fenomeen Smart Home afneemt. En dat terwijl we van alle kanten bestookt worden met nieuwe apps, slimme sensoren en thermostaten. Klopt dit wel? We voelden Ad van Berlo, R&D Manager van Kenniscentrum Smart Homes erover aan de tand.Lees verder »
 • Eerlijker en efficiënter?

  Eerlijker en efficiënter?

  Nog even en de Installatievakbeurs gaat weer van start in Hardenberg. Ongetwijfeld zullen standhouders, experts en bezoekers weer tekeergaan tegen de manier waarop onze branche is ingericht. “Het kan allemaal veel eerlijker, transparanter en efficiënter”, valt er dan vaak te horen. “Kijk bijvoorbeeld eens naar de auto-industrie.” Maar klopt dat wel?Lees verder »
 • Allemaal aan de waterstofketel?

  Allemaal aan de waterstofketel?

  Volgens Kiwa kan waterstof in de toekomst aardgas vervangen. Het huidige gasnet zou hiervoor niet ingrijpend hoeven te veranderen. De belangenorganisatie voor cv-ketelfabrikanten steunt het plan. Maar is die overstap op waterstof, zoals KIWA en de VFK bepleiten wel echt zo duurzaam?Lees verder »
 • Comfortdouche?

  Comfortdouche?

  In 85% van de woningen staat nog een cv-ketel. Ze nemen de ruimteverwarming en warm waterproductie voor hun rekening. De gasgestookte cv-ketel is niet duurzaam, maar zorgt wel voor een ongelimiteerde beschikbaarheid van warm water. Maar daar komt nu verandering in.Lees verder »