• Rookgasanalyse

  Rookgasanalyse

  Een zorgvuldig uitgevoerde rookgasanalyse hoort bij professioneel cv-onderhoud. Hierbij wordt onder andere de samenstelling van de gassen die vrijkomen bij het verbrandingsproces (de rookgassen) gemeten en berekend. Aan de hand van deze meetresultaten kan worden bepaald of het verbrandingsproces naar wens verloopt, of dat er maatregelen moeten worden getroffen om het proces energiezuiniger en/of veiliger te laten verlopen. Het eerste dat u hiervoor nodig heeft is een goede rookgasanalyser. Om er zeker van te zijn …Lees verder »
 • Meten en regelen in de woestijn

  Meten en regelen in de woestijn

  De grootste HVAC-beurs van Amerika werd onlangs gehouden in Las Vegas. AHR Expo is in 85 jaar uitgegroeid tot het grootste evenement ter wereld op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling. InstallateursZaken vroeg meetinstrumentspecialist Teun Mulder (zie kader) naar zijn bevindingen op deze beurs, die hij beroepshalve bezocht. Hij ging op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van meet- en regeltechniek en handmeters. (Pagina 1 van 3)Lees verder »
 • Warmtebeeldcamera

  Warmtebeeldcamera

  Wanneer monteur Martin Wabeke van Breman Service Haarlem op locatie gebruik maakt van zijn warmtebeeldcamera, merkt hij dat hij eigenlijk niet meer zonder kan. Het apparaat is het verlengstuk van de servicemonteur. “Zonder deze camera zijn sommige werkzaamheden niet haalbaar”, vertelt hij. “Bovendien kun je de klant direct laten zien dat een probleem is opgelost.” (Pagina 1 van 3)Lees verder »
 • Installatiescan voor scholen

  Installatiescan voor scholen

  Veel gebouwinstallaties in scholen functioneren niet optimaal. Ze zijn niet goed afgesteld en/of draaien wanneer dat niet nodig is. Met behulp van de Installatiescan Scholen kan een installateur op eenvoudige en rendabele wijze de werking van gebouwinstallaties controleren/verbeteren en daarmee zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing (10-30%) en verbetering van het binnenmilieu. (Pagina 1 van 4)Lees verder »
 • Aanleggen en onderhouden van water- en gas­technische installaties

  Aanleggen en onderhouden van water- en gas­technische installaties

  Het aanleggen van water- en gastechnische installaties is een taak waarmee veel installatiebedrijven vertrouwd zijn. Maar de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft aangetoond dat er nogal wat haken en ogen zitten aan het aanleggen en onderhouden van veilige installaties. Om te kunnen beoordelen of een installatie veilig is, zijn vakkennis en het in bezit hebben van de juiste controlemiddelen vereisten. (Pagina 1 van 3)Lees verder »